25 Ocak 2013 Cuma

Değerini Anlayamadığımız Futbolcular Çizelgesine Bir Çizik Daha


Sol bek ihtiyacı ortada Galatasaray'ın, ara transferde olmazsa bile sezon sonunda önemli bir maliyetin altına girilerek bir sol bek transferi gerçekleşecek. En az 6-7 milyon avro bonservis gözden çıkacak, şimdiden bunu söylemek mümkün.

Çok fazla geçmişe inmeden, 2 sezon öncesine dönerek sol bek konusunda derin bir ah çekmek mümkün. Hakan Balta'nın sol bek performansından memnun olmayan Rijkaard, Insua'nın kiralanmasını istemişti ve zamanının büyük potansiyeli olan Insua, Liverpool'dan kiralık olarak takıma katılmıştı.

Rijkaard'ın ömrü uzun olmadığından, Insua'yı fazla uzun izleyemedik. İyi bir futbolcuydu, önemli bir yetenekti ama şanssızlığı kötü bir Galatasaray'a gelmesi oldu. Hagi geldi, şans vermedi. Bülent Ünder geldi o da şans vermedi.

Hakan Balta bir yana, Çağlar Birinci bile oynadı ama Insua'yı adam gibi izleyemedik. Tüm bunlara rağmen, takımına en çok sahip çıkan, Galatasaray'da oynamanın kıymetini bilen yegane isimlerden biri olmuştu. Bu durum da onu unutamama nedenimdir.

O Insua önce Liverpool'a geri döndü, sonra düşüş gibi görülebilecek ama potansiyelini gösterebileceği iyi adreslerden biri olan Sporting'e gitti ve 1.5 sezon içerisinde Atletico Madrid'e transferi gerçekleşiyor, 3.5 milyon avro'luk bir bonservisle.

Bizler de, değerini anlayamadığımız futbolcular çizelgesine bir çizik daha atıyoruz...

6 yorum:

  1. İnanılmaz değerli bir oyuncuydu. Yedekken atılan gole en çok o sevinirdi. Yakın zamanın en büyük pişmanlığıdır Insua. Ama bir nevi iyi oldu, bazı insanlara ders veriyor bu şekilde. Siz yoksunuz ama ben buradayım diyor.

    YanıtlaSil
  2. Saçma bi yazı olmuş.Atletico Madride gitti diye birden gözümüzde değerli hale gelmesi kadar saçma bişey yok.net!

    YanıtlaSil
  3. İyi bir futbolcuydu, zaten değerliydi, bu çıkışı da beni şaşırtmadı. Yazı saçma değil, yazının amacı şu. 2 sene önce gönderdiğin sol bek, bugün A.Madrid transferi yapıyor ama sen sol bek arıyorsun.

    YanıtlaSil
  4. http://www.transfermarkt.com.tr/tr/emiliano-insua/profil/spieler_45599.html yazı gereksiz diyen arkadaş şu linke bir bak adamı değerininde altında transfer ederek çok iyi bir iş çıkardı A.madrid ayrıca hala genç denebilecek bir yaşta ve yükselişini sürdürürse muhtemelen top class bi takımada transfer yapar benden söylemesi.

    YanıtlaSil
  5. İyi bi oyuncu filan değil abartmayın Allah aşkına.Geldiğinde ne oynadığını gördük yararlı olsaydı belki de gitmezdi.
    İnsuanın gerçek değeri eğer dediğin gibiyse ki bence alakası yok Sporting ne kadar malmış ya değerinin yarısının altında vermiş pehh peh peh.Şişirilmiş bi piyasa değeri transfermarktteki.

    YanıtlaSil
  6. Geldiğinde oynayabildi mi? Çağlar Birinci'yi kullandı Hagi ama Insua için sıfır ısrarcı oldu. Misimovic hadisesi de aklımda, hiç iyi yaklaşmadı bu isimlere.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir