5 Ocak 2013 Cumartesi

Eski Dostumuz Simon Zenke

Eski dostumuz Simon Zenke yeniden ülke gündemine girmiş bulunmakta. Samsunspor'u yakından takip edenler bilir, beklenti taşıyan bir isimdi Simon Zenke. Hele ki Karabükspor'da geçen Emenike macerası sonrasında, Zenke'nin de aynı ligde gösterdiği performans Emenike vari bir beklentiyi kurmuştu.

Zenke'nin 1. Lig'de de Süper Lig'de de geçen iki sezonunu çok yakından takip ettim. 1. Lig'de gösterdiği o performans sonrasında da Emenike kıyasına asla girilmemesi gerektiğini söylüyordum, bir üst ligde aşırı beklenti kurmuyordum ama bu kadarını da beklemedim tabii. Süper Lig'de çok büyük bir hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Petkoviç, Samsunspor'da göreve geldiğinde Türkiye'yi ve Samsunspor'u elbette tanımıyordu. Samsunsporlu futbolcuları da ilk etapta kasetten izlerken Zenke'yi takımda istememişti ama yönetim taraftar baskısından da çekinip o topa girmemişti. Petkoviç de Zenke'nin kendi yapısında olmadığını ligin ilk 3-4 maçında onu yedek bırakarak göstermişti.

Tabii o zamanlar Zenke neden yok diye sorguluyorduk ama Petkoviç o konuda haklıydı bence. Ama zayıf düştü, gelen birkaç kötü sonucun ardından taraftarın Zenke haykırışı sonrasında Zenke'ye gereğinden fazla bir şans verdi, devamında kontrolünü de kaybetti derken takımdan kovulan o oldu.

Zenke ise o sezon ne zaman şans bulsa bunu değerlendiremedi ve sonunda o da patlak verdi, bir baktık kadro dışı kalmış. Taraftar kredisini de kaybettiğinde sezon sonunda yollar ayrıldı kendisine ve Fransa yolunu tuttu.

Yine de o 1. Lig performansına dayalı bir kredi sahibi. Hala potansiyel olarak görenler var. 1. Lig günlerini hatırlıyorum, Agbetu ile müthiş bir uyum sağlamıştı. Hızlı bir oyuncu, fizik olarak güçlü, top tekniği olan bir isim. Hücumda iyi top tutuyor, takımı yönlendiriyor ama bu bahsettiğim seviye 1. Lig seviyesi. Süper Lig seviyesi böyle geçmemişti ama asıl verim sağlayacağı pozisyonda da hiç oynamadığını belirtelim. O tarzda kullanılmadı Zenke, tipik bir forvet olarak baktı ona Petkoviç ve Mesut Bakkal.

Şöyle bir detay da var. Zenke'ye Samsunspor'un keşfi olarak bakılır ama Akhisar Belediyesi'nin keşfidir ilk olarak. Zenke'yi getiren onlardır ama anlaşamışlardı. 1.5 ay sonra da Samsunspor'a imza atmıştı Zenke.

Sezon başında da Akhisar Belediyesi'nin Zenke'yi istediği söyleniyordu ama tercihleri farklı yönde oldu. Şimdi ise bu işi bitirdiler diyebiliriz, Simon Zenke'yi yeniden ülke topraklarında göreceğiz. Beklentim düşük, bundan sonra Türkiye'de tutunması güç ama Zenke nasıl kullanılacak, bunu görmek lazım. Önünde tamamlayabileceği iyi bir forvetle Zenke kendisini bulabilir, katkı veren bir futbolcuya dönüşebilir.

Hamza Hamzaoğlu Zenke konusunda ısrarcı oldu, bildiği vardır diyelim...

Not: Kesin bir transfer değil, bu bilgiyi yeni öğrendim. Akhisar Belediyesi ısrarcı, Zenke henüz kesin değil, imzalamadım diyor ama teklif var. Bence gerçekleşme oranı çok yüksek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir