24 Ocak 2013 Perşembe

Gekas'ı Samsunspor Forması Altında Görememek Üzücü


Sevindim mi bu transfere, tabii ki hayır. Nedeni de açık, Gekas'ı Samsunspor forması dışında başka bir Türk takımının forması altında görmek benim adıma üzücü. Bir de Samsunsporluları düşünün, onlar daha da üzüldü bu duruma. Daha geçenlerde, Gekas'ın geri dönmesi adına kampanya düzenlemişlerdi ama bugünün Samsunspor şartları, maalesef Gekas'ı geri getiremedi, ekonomik şartlar malum.

Gekas'ın sadece 2-3 ayı bile Türkiye'de onu bir efsane kıldı aslında. Ligde kalması imkansıza yakın görünen Samsunspor'a en büyük ışık o olmuştu, onun attığı goller. Fenerbahçe maçı, Antalyaspor deplasmanı ilk aklıma gelenler. 11 maçta 8 golü vardı ve sakatlığı yüzünden son 2-3 maçı da kaçırmıştı. Şöyle düşünüyorum, son Sivasspor maçında sahada olsaydı, işler değişir miydi? Uğur Boral'ın, Serdar Özkan'ın kaçırdığı goller, son 20 dakikada kurulan baskı.

Maalesef demekten, üzülmekten başka bir çare gelmiyor. Samsunspor belki ligden düştü ama Gekas gibi bir değeri de Türkiye'ye armağan eden takım oldu bana göre. O performans diğer takımlar adına referans oldu ve Gekas'ın ismini bir sezondur neredeyse her Süper Lig takımıyla birlikte anar olduk.

Sezon başında Trabzonspor dediler, sonrasında Levante kariyeri yaptı ve o kariyer bitince de Elazığspor'la çok ciddi anıldı ama müthiş bir ters köşeyle Akhisar Belediyesi ile anlaştı Gekas. Akhisar Belediyesi adına da çok büyük bir umut bu. Forvette Bruno'ya kitli kaldılar ve oynadıkları iyi futbolu, iyi bir forvetle taçlandıramadıkları için, geçen Eskişehirspor beraberliği misali puanlar kaybettiler. Gekas bu anlamda nokta atışı.

Çoğu takımın ihtiyacı vardı aslında ona, neden transfer etmediler anlamış değilim. Oynayacağı her takımda iş yapardı Gekas, çok önemli bir tecrübe ama Akhisar Belediye bu bombayı patlatmış oldu. Gekas'ı yeniden Türkiye'de görmek güzel ama Samsunspor formasıyla göremeyecek olmak üzücü.

Simon Zenke de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la imzaladı. Gekas gibi bir futbolcu Akhisar Belediyesi'ne giderken, Zenke'nin IBB gibi bir takıma imza atabiliyor olması da garip geldi bana, Bülent Korkmaz ne planladı, ne düşünüyor hiç anlamadım.

1. Lig performansı efsane, Süper Lig performansı ise hayal kırıklığıydı Zenke'nin. Samsunspor taraftarının sevgisi, bir anda nefrete dönmüştü. Zenke'nin hal ve hareketleri garipleşmişti. Performans anlamında da onca beklentiye rağmen beklenileni verememişti. Oysa onu oynatan da teknik direktörlerden öte, taraftarın baskısıydı.

Şimdi ise Süper Lig'e, iyi bir takımda geri dönüyor. Webo'nun alternatifi olacak ama Webo ile de aralarında dağlar var. Tarz olarak çok farklı iki isim. Planları gerçekten merak ediyorum. Webo ile birlikte de kullanılabilir ve bu da Zenke'den katkı sağlamak için en güçlü ihtimal. Tek forvet olarak beklenileni veremeyen ama ileride bir forvetin arkasında, Necati Ateş vari ikinci bir forvet gibi oynadığında daha katkılı bir isim. 1. Lig performansı böyleydi, Agbetu'nun arkasında takımın beyni konumundaydı.

1 yorum:

  1. Samsunspor'un ligde olmaması gerçekten üzücü, Ankaragücü gibi, Gençlerbirliği gibi lige çok yakışan takımlardandı. Ama Gekas gibi bir oyuncuyu Samsunda olmasa bile Süper Ligde izleyecek olmak da sevindirici bir haber.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir