16 Ocak 2013 Çarşamba

Kısa Vadeli Biten Gündem; Ozan İpek


Çok karışık bir mevzu bu, çözüme kavuşması güç bir durum. Bursaspor'un Ozan İpek'i kazanabilmesi pek de mümkün görünmüyordu. Her ne kadar Ozan İpek özür dilemiş olsa bile.

Bursaspor açısından kötü yönetilen bir süreçti bu, futbolcunun piyasası inanılmaz değersiz bir hal aldı. Mesele de şu. Futbolcuyu kadro dışı bırakmak, onu düşünmemek bir yana, onu değersiz kılmak bir yana. Bu durumda da istediğini alamıyor Bursaspor.

Ozan İpek'in dilediği özürün ardından da bu işin devam etmeyeceğini tahmin ediyordum, beklediğim gibi oldu. Şu süreçte Ozan İpek konusunda kalıcı bir çözüm bulmak yerine, bu işi sezon sonuna bırakmaları doğru hamle.

Onu sezon sonuna kadar kiralık gönderip, forma giydiği takımda yeniden piyasa yapmasını beklemek. Mersin İdman Yurdu da beklenilmeyen ama doğru bir tercih.

Uğur Boral geliyor aklıma, her ne kadar oynadığı futbol tartışılmış olmasına rağmen onun Samsunspor'da geçirdiği yarım sezonun ardından Beşiktaş'a geçişini izledik ve Ozan İpek çok daha değerli bir isim. Mersin İdman Yurdu'nda da geçirebileceği yarım sezon onu daha üst klasmana taşıyabilir.

Mersin İdman Yurdu açısından baktığımda ise bu transfer tam bir piyango. Hiç akıllarda yoktu ve bir anda iyi bir sol kanatları oldu, üstelik yerli bir isim. Ligde kalmak adına pamuk elleri cebe attılar ve yatırımdan da asla kaçınmıyorlar. Giray Bulak'a büyük bir güven var gibi ama bu işin sonunda hedefi tutturmak kadar, hedefin de tutmaması halinde mali açıdan çok büyük sıkıntılar yaşamak var.

Çünkü önemli yatırımlar var. Nobre'yi takımda tutmak bir yatırım mesela, aynı şekilde Ozan İpek gibi bir transfer yapmak, devre arasında getirdiğin diğer futbolcular, kadronun neredeyse tamamının değişimi. Hedef gösterir bu hamleler ve Mersin İdman Yurdu cephesi şimdi daha heyecanlı.

Bursaspor ise kısa vadede Ozan İpek mevzusunu çözüme kavuşturdu. Her ne kadar süreci iyi yönetemiyor olsalar bile doğru adımlar geliyor. Bu tip mevzular, kulübün geleceği adına da tehlike, bir şekilde çözmenin olmazsa olmaz durumu var.

Aykut Kocaman & Alex durumunu düşünün, sürekli konuşuldu, iyi ya da kötü oldu bu tartışılır ama bir şekilde çözüldü. Fenerbahçe bu konuyu düşünmüyor artık, Bursaspor'un da Ozan İpek konusunda bu konuyu düşünmemesi gerekli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir