29 Ocak 2013 Salı

Sonra Neden Mourinho'yu Seviyorsun Diyorsunuz


Sneijder transferinde Moratti'nin duruşunun önemini söylemiştik. Moratti, Galatasaray konusunda bu kadar dik durmasaydı belki de o transfer gerçekleşmeyebilirdi, bunu söylemek lazım.

Ama Mourinho'nun da bu transferlerde rolü çok büyük. Hem Sneijder hem de Drogba konusunda çok önemli katkıları oldu diyebiliriz. Bu iki futbolcu açısından da çok değerli bir teknik adam ve bu tip önemli kararlarda da başvurulan ilk isim oluyor belki de.

Sneijder'in Ajax ve Real Madrid gibi iki önemli kariyeri var ama Sneijder'in Sneijder olduğu sezon, Mourinho'nun Inter'de geçirdiği ikinci sezonu. Değişim içerisine girmişlerdi, Ibrahimoviç gitmişti, Eto'o & Sneijder transferleri gerçekleşti. Bu iki futbolcu da o sezon Inter'in kazandığı tüm kupalarda başı çeken isimler olmuşlardı.

Bir sezon çalıştı Sneijder'le Mourinho ama çok güçlü bir bağ oluştu. Devamında Mourinho Real Madrid'e gitti, Sneijder Inter'de kaldı derken Sneijder adına işler Mourinho'lu dönem gibi iyi gitmedi.

Mourinho & Drogba birlikteliği ise daha derin. Marsilya'da oynarken karşılaştığı Drogba'ya ''Seni alacak param yok. Ülkende senin gibi kuzenin falan var mı?" diye sorar Mourinho. Drogba ise ''Bir gün beni satın alabilecek bir kulübe gideceksin" der ve birkaç ay sonra Mourinho Chelsea'nin başına geçtiğinde yapacağı ilk hamlelerden biri Drogba'nın transferi olur.

Drogba'nın da Drogba olduğu zamanlar, Mourinho ile Chelsea'de olduğu zamanlar. O zamandan sonra Drogba, Dünya'nın en iyi 3-4 forvetinden biri olur, Mourinho sonrasında da Chelsea ile büyük işlere imza atar ama Drogba adına Mourinho çok önemli bir isimdir.

Durum da böyle olunca, bu isimler transfer olmadan önce mutlaka Mourinho'ya danışıyorlar. Mourinho da artık iyiden iyiye bir Galatasaray sempatizanı oldu gibi ve yakın dostu Fatih Terim'in de katkısıyla bu iki transfer için çok büyük katkı gösterdi diyebiliriz.

Hatta şöyle bir yorum okudum yabancı basında, tam Mourinho'nun takımını kurdu Galatasaray gibisinden. Günün birinde Fatih Terim'in başına geçeceği bir futbol düzeninde, Mourinho teknik direktör olabilir, neden olmasın demek lazım.

Bu saatten sonra çıta çok yükseldi Galatasaray adına...

2 yorum:

  1. Eto'o ve Sneijder o sezon Inter'in aldığı tüm kupalarda başı çekiyordu demişsin abi ama Diego Milito'nun da hakkını yemeyelim derim ben. En az Eto'o ve Sneijder kadar pay sahibidir bence kupalarda.

    YanıtlaSil
  2. Mustafa Karvan'in hakkı var.. Ayrıca Mourinho Fener'in başına geçse nasıl bi çekişme ve heyecan olur diye düşünmekten de kendimi alamıyorum. Neyse eşşeğin aklıma karpuz kabuğu sokmayalım

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir