22 Ocak 2013 Salı

Yaş, Konum ve Kariyer Üçgeni


Sneijder'in alacağı ücret açıklandığına göre, transferin mevzusu burada bitmiş bulunmakta. 7.5 milyon avro bonservisi ve Sneijder gibi bir isim için oldukça makul bir rakam.

3.2 milyon avro yıllık ücret, 500 bin avro'yu geçmemek kaydıyla, 25 bin avro'luk maç başı {bu da 20 maçı geçmeyecek demek}, bu yarım sezonda kazanacağı 2 milyon avro ve 3.9 milyon avro'luk imza ücreti var bir de ve üç yıla yayılacak bu rakam.

Bu imza parası, yıllık ücreti düşük göstermek için koyuluyor. Aynı durum Selçuk İnan için de olmuştu ama makul rakamlar. Yıllık ücreti tüm bonuslarla birlikte 4.5 milyon avro'yu buluyor. Sneijder gibi bir transfer için de oldukça doğal diyebilirim.

Önemli bir transfer, daha önce de dediğim gibi, Türk futbol tarihinin en büyük transferi. Yaş, konum ve kariyer üçgeninde bunu söylüyorum. Hagi buraya geldiğinde efsane bir performans göstermişti ve bana göre Türk futbolunun gördüğü en iyi yabancı futbolcudur ama geliş itibariyle Sneijder'ın yarattığı olay çok başka. Neler yapacağını zaman gösterir tabii.

Hagi yakıştırmaları beni bu tip transferlerde korkutan unsur olmuştur hep. Hagi'den sonra Hagi'yi aradık hep, hala da arıyoruz aslında. Sneijder'e bile sorulan soru, Hagi üzerinden oluyor. Hagi, Galatasaray adına bir milat noktasıydı, umarım Sneijder için de aynı durum söz konusu olur.

Bana sıcakkanlı geldi, oldukça samimi. İş yapar diyorum, beklentim çok yüksek. Kafalarda ''para için geldi'' algısı vardı, hala da var ama bu tip futbolcuları forma aşkına getiremezsiniz zaten. Burada geçirdiği sürede o forma aşkını edinirler ve burayı benimserler. Sneijder de iki gün geçirmiş olmasına rağmen o izlenimi veriyor, Melo misali taraftar Sneijder'i sahiplenecektir ve bu sinerjiden güzel şeyler çıkar ortaya.

Yarın ilk idmanına çıkacak, fizik durumu o zaman net anlaşılır ama söylediğine göre, onda eksik olan tek şey maç eksiği. Takımla da idmanlara çıkıyordu, yeni transfer olacağı takım için bireysel idmanlar da yapmış ve fizik olarak bir sorunu yok. Ayrıca uyum sorunu da yaşayacağını hiç düşünmüyorum ve Beşiktaş karşısında tribünde olur derken, maç kadrosunda olması beni hiç şaşırtmayacak. Gidişata göre, son 30 imkansız değil.

Çok büyük iş, ara transferde böyle bir futbolcuyu transfer etmek. Umarım efsane olur, şimdiden efsane adayı olmayı başardı. Sneijder'le geçen günlerin güzel olması en büyük temenni.

4 yorum:

  1. Ben Stoch için bunu demiştim işte. Efsane adayı, umarım efsane olur. Ama olmadı. Yanıldım. Umarım sen de yanılırsın.

    YanıtlaSil
  2. Geliş ve yansıttığım izlenim anlamında söyledim, ne yapar eder bunu zaman gösterir. Zaten beni yeni Hagi yakıştırmaları hep korkuttu, bu yakıştırma ne zaman yapılsa o futbolcu düştü, bitti gitti. Son örnek Lincoln, Elano, Misimovic. Sneijder farklı bir kariyer ama, bekleyip görelim.

    YanıtlaSil
  3. lincoln elano misimoviç hele de stoch sneijder in bunlarla alakası yok her gittiği takımda milli takımda dahil 1. planda olmuş bi oyuncu sneijder.bizde de öyle olucaktır. ben ligdeki kasaplaardan baltalardan çekiniyorum ama italya da başarılı olması rhatlatıcı

    YanıtlaSil
  4. Sneijder farklı ir kariyer ve daha önemlisi farklı bir karakter. Başarılı olacağını düşünüyorum bende

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir