25 Şubat 2013 Pazartesi

Akhisar Belediyespor İçin Özel Bir Ödül İcat Ederdim


7'den 77'e herkesin sahiplendiği bir takım oldu Akhisar Belediyesi. Mütevazi bir takım, bütçeleri, sınırları belli olan ama bu kapasiteyi sonuna kadar zorlayan.

Güzel futbol oynuyorlar, futbolu çirkinleştirmeden, rakibin kim olduğuyla pek ilgilenmeden. Akılcı transferler yapıyorlar. Küme düşme hattında olan takımlar neredeyse bütün kadroyu değiştirirken onlar nokta 1-2 atışla devam ediyorlar.

Sezon başında da kadrolarını pek bozmadan, mevcut kadronun üzerine takviyeler yaparak ilerlediler, bu da pek alışık olmadığımız bir durumdu.

Doğru bir futbol yönetimi, özet bu aslında. Küme düşmesini hiç istemediğim bir takım ama oldu da küme düşseler bile onlar bir alt ligin şartlarını da hesaplayarak o ligin de kadrosunu kurdular aslında. Ligde kalırlarsa ne ala ama küme düşseler bile yapıyı hiç bozmadan bir sonraki sezon için Süper Lig'e yükselmek için en iddialı takım olurlar.

Mersin İdman Yurdu'nun oynadığı kumar mesela. Tüm kadroyu değiştirdiler neredeyse, maliyetli de isimler aldılar. Süper Lig'den düşseler ve maddi kaynaklar kesilse bir alt ligde bu kadroyu nasıl koruyacaklar, yola nasıl devam edecekler? Bunu da düşünmek lazım ve bu anlamda Akhisar Belediyesi'ni takdir etmemek elde değil.

Gekas gerçeği var bir de. Nokta atışı transfer budur. Samsunspor'un yaptığını bu sefer Akhisar Belediyesi yaptı ve gol yollarında sorun yaşayan bir takıma alınabilecek en iyi forveti aldılar, durum da ortada. IBB, Karabükspor gibi deplasmanlardan üçer puan alıyorlar ve gol yükünü Gekas çekiyor.

Hamza Hamzaoğlu'nu kutlamak lazım, yaptığı iş müthiş. Lig sonunda ödüller dağıtılsa ben olsam Akhisar Belediyesi için özel bir ödül icat eder ve onlara verirdim. Umarım ligde kalırlar ve bu hikayeyi daha çok anlatırız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir