6 Şubat 2013 Çarşamba

İnkar Edilen Ama Sağır Sultanın Bildiği Son


Ertuğrul Sağlam ayrılığı kaçınılmaz sondu, bu zaman biraz daha erkene alınarak yollar ayrıldı. Kolay da değildir, böyle efsane olmuş teknik adamlarla yolları ayırmak, ondan sonra yaşanan süreç daima sancılı olmuştur ve bu süreci bir şekilde aşan takımlar büyük takım olarak anılmıştır.

Hep söyledim, yine söyleyeyim. Bursaspor, şampiyon olmuş bir takımdır ve sıradan işlere imza atmaması gereken bir caimadır artık. Onlar herkes gibi değildirler, farklı olmak zorundadırlar. Şampiyonluğun getirdiği bir misyondur bu. Bir kere şampiyon olduysanız, şampiyonluk potasının dışında yer aldığınız her sezon sizin adınıza büyük başarısızlıktır.

Bursaspor'u da Ertuğrul Sağlam ayrılığı sonrasında yakından takip ettim, ne yapacak, ne edecekler diye. Şu zaman diliminde kolay da değil aslında yeni bir teknik adamla anlaşmak, çok büyük risk. Şu zaman diliminde yeni bir teknik adamla anlaşıyorsanız, bu sezon için hala ümit var demektir bu.

Ya da Trabzonspor vari bir hamle yapabilirsiniz, biz gelecek sezonun takımını kuracağız hedefiyle. Bu açıdan Tolunay Kafkas, Trabzonspor adına doğru bir adımdır ama Hikmet Karaman Bursaspor adına çok kötü bir adımdır.

Bu hikayenin gerçekleşme şekli zaten ayrı bir hikaye. Bağıra bağıra gerçekleşen bir durum oldu bu. Gaziantepspor, Hikmet Karaman ayartılıyor dedi, sonrasında Bursaspor'dan jet bir yalanlama, hatta Hikmet Karaman konusunda iki yalanlama yaptılar ama bugün geldiğimiz sonuç, Hikmet Karaman Bursaspor'da.

Bursaspor'un yaptığı hamlenin şekli yanlış o bir yana, yaptığı hamle de yanlış. Bu sezonu Ersel Uzgur'la tamamlayıp, teknik direktör olayına sezon sonunda baklamaları en doğrusuydu. Ersel Uzgur'la yola devam edilseydi Bursaspor küme düşmeyecekti, en kötü ihtimalle yerinde sayacaktı ama gelecek sezon için de yeni planlamalar yapmak adına kafalar rahat olacaktı.

Şimdi Hikmet Karaman gelince bu sezona yönelik hala umut var dediler, peki Hikmet Karaman başarısız olursa, Bursaspor kalan sezon içerisinde bir adım ileri gidemezse? O zaman düşünceler ne yönde olacak, sıfırdan bir teknik direktör adımı daha mı atılacak?

Hikmet Karaman'ın da bu göreve gelmek için büyük çaba gösterdiğine inanıyorum. Geldiği takım, şampiyon olmuş bir takım ve şampiyon bir teknik direktörün yerine göreve geliyorsunuz. Bu onun kariyeri açısından zirve anıdır ama dediğim gibi, böyle göreve gelmek hiç iyi olmadı.

Gaziantepspor zor durumlar yaşıyor, maddi anlamda sorunlar yaşadıkları her hallerinden belli. Sürekli futbolcu kaybediyorlar, maddi sorunlar sürekli gün yüzüne çıkıyor ama bunların yanında Hikmet Karaman'ın olaya yaklamışı çok önemli. Sezon başını hatırladım, takımlar kamp dönemini başlatmış ama o Avrupa Şampiyonası yorumluyordu televizyonlarda. Bu sezon Gaziantepspor'u bir adım ileri taşımak adına yapmış diyelim ya da, maç seçen futbolcuyu gördüm ama maç seçen bir teknik adamı da ilk defa görmüş oldum.

İşin özü, Hikmet Karaman amacına ulaştı. Bursaspor ise bu hamlesiyle birlikte şampiyon bir takım kimliğinden öte sıradan bir kimliğe bürünmüş oldu, ayrıca bu olayın gerçekleşme şekli de son derece kötü. Bursasporlu taraftarların da bundan rahatsız olduğuna inanıyorum.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir