27 Mart 2013 Çarşamba

Arda Turan & Semih Kaya; Büyük Hareket


Semih Kaya'yı günah keçisi ilan edenleri, yerin dibine sokanları, onun yüzünden Dünya Kupası şansımızı kaybettik diyenleri Türkiye'nin oynadığı Romanya ve ilk Macaristan maçlarını izlemeye davet eder ve o maçlarda yediğimiz gollere bakmalarını tavsiye ederim.

Semih Kaya tecrübesiz, bu seviyeyi kaldıramıyor gibisinden eleştiri getirenlere ise cevap dahi vermek istemem ama Semih Kaya'nın son iki sezonuna bakmalarını isterim. Lig şampiyonluğu, Lig Süper Kupası, Şampiyonlar Ligi çeyrek finali ve tüm bu başarıların da en önemli yüzlerinden biri.

Tecrübe yılların geçmesiyle değil, oynayarak kazanılıyor ve Semih Kaya'nın da bu genç yaşında müthiş bir tecrübesi var. Olmaya da devam edecek, gelecek onun zaten.

Yenilen golde hatası var, keşke olmasaydı ama yaşanan büyük talihsizlik. Tüm faturayı buna çıkarmak nedir ya da Türkiye bu grup elemelerinde şu maça kadar ne yaptı da şu gelen hata tüm şansımızı sıfıra indirsin?

Fotoğraf gecenin karesi haliyle, Arda Turan müthiş bir hareket yapmış. Golden hemen sonra Semih Kaya'nın yanına gitti ve onu teselli etti.

Kaptana yakışacak hareket. Sevin, sevmeyin, nefret edin, etmeyin. Farketmiyor. Şu hareketi alkışlarım...

12 yorum:

  1. Bir G.Saray lı olarak S.Kaya nın başarılı olmasını cani gönülden diliyoruz. İçimizden çıkan, genç bir yetenek. Ama gerçekçi olalım. Bu sene A takımında üçüncü senesi ve hala istenilen seviyeye, güven veren defans oyuncusu kıvamına gelmedi. Çok önemli zamanlama hataları yapıyor. Genç yaşına rağmen ağır, bir Bülent Korkmaz gibi ikinci hamlesi yok.Çok kolay çalım yiyor.Gerektiği kadar sert ve inatçı değil.Karşıdan gelen topları karşılamak ve ayağındaki topu en yakın takım arkadaşına vermenin dışında belirgin bir özelliği yok.Geçen sene ligde golle sonuçlanan çok hata yaptı.Play off da az daha onun hatalarında şampiyonluk gidiyordu. Keza milli takımın yediği goller hep onun hatasından. Hatta Andorra nın maçta girdiği tek gol pozisyonu yine Semih in hatalı riskli pasından kaynaklandı.Bunca maç tecrübesine rağmen çok sık gollük hata yapıyor. Değil milli takımda G.Saray da bile forma giymesinin tartışılması gerekir. Adil olmak gerekirse son haftalardaki formuyla Gökhan ZAN kesinlikle Semih ten daha verimli olacaktır. G.Saray umut besleme yeri değildir.S.Kaya şu andaki futbolunu bugün Ordu, Karabük te oynasa asla milli takım yüzü göremezdi.G.Saray ve ulusal takım Semih te ısrar ettiği sürece kaybetmeye hazır olmalıdır.Acı ama Semih in olmayacağı artık bellidir.

    YanıtlaSil
  2. 'Değil milli takımda G.Saray da bile forma giymesinin tartışılması gerekir. Adil olmak gerekirse son haftalardaki formuyla Gökhan ZAN kesinlikle Semih ten daha verimli olacaktır. G.Saray umut besleme yeri değildir.S.Kaya şu andaki futbolunu bugün Ordu, Karabük te oynasa asla milli takım yüzü göremezdi.G.Saray ve ulusal takım Semih te ısrar ettiği sürece kaybetmeye hazır olmalıdır.Acı ama Semih in olmayacağı artık bellidir.'

    Böyle yargılayanlar yüzünden bu adamlar güven kazanamıyor. Alper Potuk pas hatası yapınca ıslıklayanlarda aynıları. Allah akıl fikir versin. Ben Semih Kaya'nın gerçekten gerek oyuncu yapısı, gerekse efendi kişiliğiyle Galatasaray'ın yeni Bülent Korkmaz'ı,yeni efsane kaptanı olacağı inancındayım. Kariyerini bitirdiğinde o mertebeye çoktan ulaşmış olacak. *Gökhan Zan'ı oynatırmış,bu performansıyla Ordu,Karabük'te anca oynarmış. Galatasaray umut besleme yeri değilmiş,sorsan aynı adamlar genç oyuncu oynatılmadığında ilk bıdı bıdı yapanlar olur. Bülent,Emre gibi adamlar direk geldi dünya çapında yıldız oldu oynadı değil mi ? Evet Galatasaray umut besleme yeri değildir Gökhan Zan oynasın. Peh.
    -Sevin sevmeyin Arda büyük karakter. Onu bu forma altında bırakırken görmek isterim kesinlikle.

    YanıtlaSil
  3. Ben farklı maçlar izliyorum galiba. Semih Kaya, Galatasaray'ın en istikrarlı futbolcularından biri. Herkes Burak Yılmaz, Muslera derken ben Semih Kaya'yı takımda nasıl tutarız diye düşünüyorum. Yerli, yabancı farketmiyor, bana göre ülkenin en iyi stoperi.

    YanıtlaSil
  4. daha iyisi varsa neden oynamıyor diye sormak istiyorum sadece? bazı oyuncuların mükemmel olmasına gerek olmaz her zaman yansıttığı farklı şeyler vardır sahade

    YanıtlaSil
  5. Yaw arkadaş ne meraklı millet harcamaya adam asmaya ne kadar çok seviyorsunuz .1991 doğumlu karıyer toplamı 60 maça daha yaklaşıyor ve tecrübelerde oynamadan gelmiyor maalesef...Geçen sene bu çocuk 30 maç oynadı Muslera 19 maç gol yememe rekoru kırdı bu maçlarda Semih yokmuydu vardı...Sen Semih'in yanına defans lideri koy o zaman bir bak Ufalusi oynarken bu çocuğun performansı iki katına çıkıyor neden çünkü ona tecrübeyi hemen aktaracak biri oluyor yanında yoksa Türkiye alt yapısından Maldini felan çıkmasını mı bekliyorsunuz.Bülent'ten örnek veriyorsun iyi güzelde Bülent hayatının topunu Popescudan sonra oynamaya başladı burda bir bağlantı kurmuşundur artık durumun Semih yetenekli bir futbolcu ve umut vaad ediyor ama maalesef Türkiye alt yapılarının durumu bu bakım Burak'a bakın Arda'ya potansiyellerine ne zaman kavuştular Semih'te 26 yaşına geldiğinde büyük bir ihtimal sakatlık olmassa Türkiyenin sayılı stoperlerinden olacak ki zaten yok....Gökhan Zan,Servet Çetin,Bekir,Egemen,Serdar Aziz,İbrahim Toraman bunların bir çoğu tecrübeli ama hangisi hayati hatalar yapmıyor ki yaşlarına ve tecrübelerine rağmen....Bunu hep söyledim harcamak kolay kaybetmek kolay bakın Arda Turan ne oldu yerinde kim var Amrabat kıyaslaya biliyormusunuz ikisini....Bu değereler zaten zor yetişiyor biz ise hemen sallama hemen kaybetme peşindeyiz yarın öbür gün Semih gider Manc. Untd. Vidic'in yanında oynar çatır çatır bizde Arda'ya baktığımız gibi bakarız...

    YanıtlaSil
  6. Hee birde Ordu,Karabükte Maldini gibi oynasanda almazlar Milli Takıma bırak Semih Kaya olmayı bu da bir Türkiye gerçeği maalesef....

    YanıtlaSil
  7. Semih' in Galatasaray için ne kadar değerli birisi olduğunu göremeyenler gitsin kendi futbol mentalitesini sorgulasın. Bu adam son 1,5 yılda 17 si derbi (fb-bjk-ts), 8 i şampiyonlar ligi ve 6 sı A milli olmak üzere 64 resmi maç oynadı. Bu maçlardaki -saysan 10 u geçmeyecek- hatasını görenler, bu adamın takımın pozitif oyununa katkısını( Selçuk İnan'a sorsanız hangi stoperle oynamak istersin diye tereddütsüz Semih Kaya diyecektir eminim) , toplu-topsuz oyunda hiç bir zaman sorumluluktan kaçmayan oyun karakterini, hiç bir zaman rakiple ya da hakemle dalaşmadan sadece işine olan konsantrasyonunu, her demecindeki efendiliğini ve olgunluğunu vb ++++ göremeyenler ya futbol cahilidir ya da işin ipneliğindedir NET !!!!

    YanıtlaSil
  8. semih gaatasaray'ın sembol oyuncusu olmaya aday bir oyuncudur. hem kalitesi hem efendiliği hem rakibe saygısı ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan bir gençtir. çok büyük sakatlıklar badireler atlatmasına rağmen inanılmaz bir de istikrarı vardır. işte yukarıda yazılmış 1,5 yılda kaç tane maç yaptığını. seneye inşallar ujfa gibi yanına tecrübeli ve klas bir stoper geldiğinde formunu futbol bilgisini daha üste çıkartacaktır.

    Bülent kormaz stoperliği Stumpf'dan öğrendiğini kendi söylüyor. top oynamayı da popescudan öğrendi. Eğer ujfa bu sezon da oynayabilseydi Semih belki de temel altyapı eğitimini tamamlayacaktı. ama olsun önünde daha uzun yıllar var. allah sakatlık vermesin semih bizim en az 10 yıl dada değişmez oyuncumuzdur.

    kaliteli yerli oyuncunun bu kadar kıt olduğu bir ülkede elimizdeki değerleri bu kadar rahatça harcamak nedir? kendi altyapından çıkmış pırıl, sportmen, efendi, kaliteli bir oyuncu.

    bu çocuk 5 gün sonra şampiyonlar liginde barnebeuda 80 bin kişinin önünde Galatatasaray forması ile şampiyonlar ligi çeyrek finaline çıkacak. alnın akıyla da o maçtan ayrılacağına hiç şüphem yok. 22 yaşında bu seviyelere gelmek kolay iş değildir. lütfen herkes saygılı olsun sahip çıksın.

    YanıtlaSil
  9. Bir Galatasaray'lı olarak, harcamayı değil kazanmayı bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca değerlerimizi de görmüyorsak Galatasaray'lılığımızı sorgulamamız gerek diye düşünüyorum. Semih gibi istikrarlı ve istekli futbolcular sayesinde bu takım Sneider, Drogba, Muslera gibi yıldızları hak edebiliyor...

    YanıtlaSil
  10. Şu ilk yorumu yapan arkadaş neyin kafasını yaşıyorsun sen... Türkiye de futbolcu neden çıkmıyor deniliyorya işte bu yüzden böyle yorumlar yüzünden bu kafadaki insanlar yüzünden... Ama ben bu arkadaşın şaka yaptığını düşünüyorum yadeyse bu yorumu yapmak için uzaydan felan gelmek lazım:)) Semih in olmayacağı belliymiş miş miş bak bak sen:)))

    YanıtlaSil
  11. Soylicegim seyleri herkes solemis zaten.o yuzden derinlemesine syler soylemeye gerek yok.son 7-8 yilda alt yapidan cikartip ilk 11 imizde oynayan oyuncularimizin sayisi bir elin parmagini gecmez.bunlar arda-emre colak -semih suan aklima gelenler.unutgm isim warsa bilmiyorum amandedigim gbi bir eldeki parmak sayisindan fazla degil.tabii ki semih suan mukemmel degil ama olacak hic suphem yok.zaten bundan suphe eden adamla 1 dakika futbol konusmam.Thiago silvanin hatalari olmuyor mu semih inde olcak.gerci bosa konusmamizin bi anlami yok.imparatorun kanatlaari altnda semih.bu mac icin medaya ve de Galatasarayli olmayanlara malzeme ve gunah kecisi lazimdi o da Semih oldu.

    YanıtlaSil
  12. İlk yorumu yapan benim. Arkadaşların bütün yorumlarını okudum.Hakkımda futbol cahili,uzaydan gelmiş,boşa konuşuyor,gibi ağır eleştirenleri yapan herkesin görüşüne saygım var.Bu kişiler ile yüz yüze on beş dakika tartışabilsek çok farklı düşüneceklerinden eminim.Yine de dünya futbolunu çok yakından izleyen futbol oynamış Bir G.Saray lı olarak iyşallah yanılırımda sizler haklı çıkarsınız.Yazılarınızı lütfen kopyalayın.Zaman kimin haklı olduğunu gösterecek.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir