9 Mart 2013 Cumartesi

Bu Takımın Duran Top Kullanıcısı Kimdi?


Yine bir Selçuk İnan yazısı. Yazmaya da mecbur hissediyorum kendimi, benim içime sinmeyen durumlar var. Selçuk İnan kadar egosuz, sadece işine bakan bir kişi olmadığımdan kaynaklı bu.

Selçuk İnan'a sorsak, ben işime bakıyorum der, diyecektir, aksini söylemesi söz konusu olmaz. Ama bazen onun da insan olduğunu düşünüyorum.

Sneijder ve Drogba transferleri sonrasında en son aklıma gelecek şey, duran top konusunda yaşanacaklar olacaktı. Sneijder de Drogba da bu konuda Dünya ayarında isimler, tartışmayız bile. Ayrıca Drogba'nın da baskın karakter olduğunu, bu özelliğinin de onu özel kılan unsurların başında geldiğini biliyoruz. Bu da kötü bir durum değil, Drogba'yı Drogba yapan olaydır.

Ama Galatasaray'ın Selçuk İnan liderliğinde ilerleyen bir takım olduğunu düşünüyorum. 1.5 sezonda geldiği konum ortada, çok fazla futbolcunun yapamadığını o çok kısa sürede yaptı. Taraftara o güven duygusunu aşılamak büyük olay ve Selçuk İnan da bunu başaranlardan.

Bu yüzden de kırılma anında söz sahibi olması gereken bir numaralı isim Selçun İnan'dır. Öyleydi de aslında ama son maçlarda bunun böyle olmadığını görüyoruz.

Şu mantığa karşıyım; ''Drogba geldiyse, o kullanır''. Pirlo gibi bir isim gelse veya benim gördüğüm en büyük frikikçi olan Juninho şu an formamızı giyiyor olsa durum yine değişmez. Eskişehirspor maçının sonunda o frikiği kullanan Selçuk İnan olmalıydı, aynı şekilde Gençlerbirliği maçında da penaltıyı o atmalıydı.

Aksi durum, Selçuk İnan'ı yıpratacaktır, o her ne kadar bu tip şeyleri kafaya takmayan bir isim olsa bile. Ben üzülüyorum bu duruma, belki de bazılarınız abartıyorsun diyecek ama benim görüşüm bu yönde.

Şunu da ekleyeyim. Orta sahayı daha kalabalık tuttuğumuzda ve mücadele gücünü yükselttiğimizde Selçuk İnan'ın neler yapabileceğini Gençlerbirliği karşısında gördük. Jenerik olacak birçok pası var, o hücumda daha aktif olduğunda Galatasaray da futboluyla bir o kadar verimli. Bunu da unutmamak ve Selçuk İnan'ı yeniden ön libero günlerine döndürmemek gerekiyor.

5 yorum:

  1. Bir adet Fatih Terim özel eleştirisi de bekliyoruz =) Schalke maçından önce olsun ki anlamı olsun, sonra elenirsek -ki umarım elenmeyiz- yapılacak eleştiriler havada kalacaktır. Aslında bunların temelde Fatih Terim eleştirisi olduğunun farkındayım ve onu eleştirmeye dilin varmıyor onu da biliyorum ama... Öyle işte.

    YanıtlaSil
  2. Teknik ekibi eleştireceğim zaman eleştiriyorum, bir önceki yazıda da eleştirdim :) Ben kaçınmam, Fatih Terim'i çok sevsem bile hatayı kim yaparsa söylerim, farketmez :)

    YanıtlaSil
  3. Bu takimda frikikleri penaltilari basariyla atan bir adam varken ve bu adam bize sampiyonluk kazandirmisken baskalarinin gelip tepeden inme sekilde onun yerini almasi gercekten can sikici. Ben olsam cok moralim bozulurdu. Kaldi ki calisan bir seyi niye degistirirsin?

    YanıtlaSil
  4. Drogba nın Chelsea de Ballack gibi Lampard gibi adamlarla sırf firikik için tartıştığı hatta saha birbirlerine küstükleri çok maç hatırlıyorum takip edenler hatırlıyıcaktır. Bundandır ki takıma geldiği zaman ilk aklıma gelen bu oldu işin aslı hiç bir zaman iyi bir frikikçi felan olmadı attığı goller var tamam ama burda Selçuk ve Sneijder den bahsediyoruz Fatih hocanın otoritesini bu konuda konuşturması gerek yadeyse zannettiğimizden daha büyük problemler çıkacağını düşünüyorum.Umarım hafta içi ilk yarıdaki 11 çıkar aksi halde %70-80 eleniriz diyorum.Umarım yanılırım tabi :)))

    YanıtlaSil
  5. Bu takımda duran topları kullanır yerine ilk soru bu takım duran top çalışmıyor mu olmalı. Allah aşkına sene başından beri kaç tane kornerden golümüz var ligde. Ben hatırlamıyorum onuda geçtim kaçtane korner kullandık bunun kaç tanesine biz vurduk onuda merak ediyorum. Eğer elinin altında yada ulaşabileceğin bir bilgi var istatistiğini yapmanı isterim. Benim Tahmini Korner Gol Oranım %1 Korner Bizim vurduğum top % 1,5-2
    Geri kalan maçları bu dediğim şekilde izlerseniz bana hak vereceksiniz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir