7 Mart 2013 Perşembe

Büyük Maçları Büyük Futbolcular Kazanır; Uğur Meleke

Şampiyonlar Ligi bu sezon Galatasaray'in vitrini, sezonun en önemli maçına da 12 Mart tarihinde çıkacak. 1-1'in dezavantajı elbette var ama Avrupa arenasında, deplasmanlarda farklı bir Galatasaray izliyoruz ve bu açıdan da baktığımızda tur şansı bana göre hala ortada. Bu önemli maç öncesinde de sevgili Uğur Meleke ile Galatasaray'ın tur şansını ve Schalke 04 maçının öncesini konuştuk.


Schalke 04 karşısında tempoyla oynanan futbolun rakibe daha çok yaradığını ilk maçta gördük. Farfan ve Bastos gibi isimlerle rakip çok etkili oldu, hız silahını çok iyi kullandılar. Rövanşta ise gol bulması gereken takım Galatasaray. Sizce nasıl bir sistem Schalke 04 karşısında çok daha iyi iş görür?

Uğur Meleke: Galatasaray'ın birden fazla sistemi başarıyla uygulayacak kadar uyumlu bir takım olduğunu düşünmüyorum. Halihazırda ileri 4'lüsünün 4'ü de bu yıl takıma katıldı. Bu sezon iki kez, Sivas ve İBB önünde düşük tempoyla oynamaya kalktılar, ikisinde de yenilebilecekleri maçları şansın yardımıyla kazandılar (Sivas'ta şutlar Sivas lehine 17'ye 4'ken kazanan Galatasaray oldu). O yüzden Galatasaray'ın yine en iyi bildiği işi, saldırıyı yapacağını düşünüyorum. Evet açık verecekler, evet gol de yiyecekler ama o sahaya çıkan iki takımın da bence gol yememe ihtimalleri düşük. Gollü beraberliklerin de Galatasaray için olumlu olduğu unutulmamalı.

Galatasaray'ın orta sahada da büyük sorunları var aslında. Melo istenilen düzeyin çok gerisinde ve bu durum da Selçuk İnan'ın futbolunu çok daha defansif kılıyor. Ama rakibin de bana göre ilk maçta en iyi ismi olan Jermaine Jones cezalı. Galatasaray'ın Schalke 04'e karşı avantajları sizce neler, hangi isimler bu maç adına kilit noktayı oluşturacaktır?


Uğur Meleke: Selçuk İnan ilk maçta gerçekten de tam 11 kritik pas arası yapmış. Ama Selçuk İnan'ı
defansif kılan adam Melo değil, ilerideki dörtlü grup diye düşünüyorum. Terim'in Ordu-Eskişehir'de başladığı 4-2-3-1'in Schalke provası olduğunu sanıyorum ve ilerideki grupta değişecek tek şey sorumluluk duygusu eksik Amrabat olabilir.

Sol açıkta Riera veya Emre Çolak olabileceği gibi Hamit Altıntop sürprizi de gelebilir zira milli futbolcunun daha önce Bayern-Inter finalinde de Galatasaray - Antalyaspor maçında da orada başarıyla oynamışlığı var. Büyük maçları büyük futbolcular kazanır. Galatasaray'ın avantajı elinde maç kazandıran büyük futbolcular olmasıdır.


Şampiyonlar Ligi kuraları çekilirken, Galatasaray için 2. tura çıkmanın çok büyük bir başarı olduğunu söylerken, 2. turda Schalke 04 ile eşleşip, Sneijder ve Drogba gibi transferlerin ardından hedef büyüten bir Galatasaray oldu. Galatasaray burada bir hata yapmış olabilir mi? Çünkü olası bir elenme durumu karşısında Galatasaray'ın başarısız sayılabileceğini düşünüyorum ama sezon başında konulan hedefe ulaşıldığını görüyoruz. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?


Uğur Meleke: Galatasaray kuraya 3'üncü torbadan girdiğine göre son 16 turu başlangıçta başarı kabul edilebilir. Ama tarihin en şanslı sezonunu yaşıyorsan, 2. torbadan bitik Braga ile 4'ten Cluj'u çekiyorsan, son 16'da grup liderleri içindeki en düşük profilli takım Schalke ile eşleşiyorsan hedef de pekala değişebilir. Galatasaray bu kura şansıyla çeyrek finali hedeflemeli tabii ki.

1 yorum:

  1. Galatasaray schalke maçında ,schalke Galatasarayı yenebileceğini düşünüyor ve kendi oyununu oynamaya çalışacak. Bu duurmda galatasaray ne yapacak ,onların planına uyacakmı yoksa kendi tazrınımı yansıtacak.

    Dar alanda oynanacak bir maç schalkenin işine gelir. oyunu olabildiğince manchester united maçında olduğu gibi geniş alana yaymak gerekiyorki schalke etkisi azaltılabilsin. bunu manchester maçlarında Galatasaray umutla yaptı . Tek sorun schalkenin hızı ve bindirmeleri bu tehdite ayak uydurursa galatasaray bence schalkeyi yenebilirde.

    ama son eses maçındaki kadroyla çıkarsa galatasarayın başarılı olacağına inanmıyorum.

    son birşey. Wenger Eurosportta ki şampiyonlar ligi elemelerini değerlendirirken bu eşleşme için söylediği " Terimin kesinlikle bir numarası olacaktır " sözü umudumu artırıyor. ancak sneider drogba ve burakı oynatma mecburiyeti varmış hissi bir o kadarda umudumu azaltıyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir