30 Mart 2013 Cumartesi

Doğru Formasyon, Kaliteli Hücum Ayakları


Galatasaray'ın oturmuş ve işleyen bir düzeni var. Domino etkisi de diyebiliriz bu formasyona. 4-1-2-1-2'nin yarattığı domino etkisi. Bir anda tüm futbolcuların performansı yükseldi ve Galatasaray'ın hücumda yarattığı kalite de çok başka bir noktaya geldi.

Real Madrid maçını düşünerek ligi ikinci plana atamayız. Süreklilik kazanmak anlamında lig çok önemli ve IBB karşısında çıkan kadro da bunun göstergesi. Sneijder riske edilmez, Emre Çolak oynar diyordum ama Emre Çolak'ı 18'de dahi göremedik. Tek fark, yabancı sınırına Riera'nın takılmış olması.

İlk olarak konuşulması gereken konu şu. Galatasaray geçen sezonki veya ligin ilk yarısındaki Galatasaray değil. Selçuk İnan durunca takım duruyor felsefesi yıkıldı, hücumda birçok kaliteli ayağı var. Sneijder, Drogba, Hamit Altıntop diye uzatırız listeyi. Bu üç isim de hücumu yönlendiren futbolcular ama Bülent Korkmaz'ın birinci önceliği Selçuk İnan'ı durdurmak adına ona markaj uygulatmak oldu.

Bunun dışında, Galatasaray'ı kendi sahamda bekleyeyim, Doka, Tom ve Zenke gibi hızlı adamları kontrada kullanırım gibi düşündü ama ilk yarıdaki baskı buna izin vermedi. Yüzde 70'lera dayanan topla oynama oranıyla oyunu rakip yarı sahaya yıktı Galatasaray ve hücumda yarattığı kaliteyle de ilk yarıda işi bitirdi.

İkinci yarıda da Real Madrid maçını düşünerek tempoyu kıstı Galatasaray ve 70. dakikalara kadar da rakibe de pek imkan tanımadı. Sneijder'i oyundan çıkarınca 4-4-2'e dönmesi biraz da takımı durduran diğer etmendi ama bu ortamda da daha fazlasını beklemezsiniz. 70'den sonra IBB'nin bazı atakları oldu, hücum düşünmeye başladılar ama o dakikalarda da Hamit Altıntop'un gösterdiği çaba, bu maça yönelik unutamayacağım ilk şey.

Burak Yılmaz'ı da konuşmak lazım tabii, özellikle Drogba'dan sonra geldiği seviyeyi. Drogba, forvet gibi oynamıyor aslında, Sneijder'le birlikte forvetin arkasında ve bu ikilinin temel önceliği Burak Yılmaz. Böyle de bir kaliteyi arkasına alınca, seviyesini çok daha yükseltmiş durumda. İlk golde asist Drogba, ikinci golü ise yaratan adam.

Bu tip maçları rahat kazanmak güzel, Real Madrid maçı öncesinde çok fazla yıpranmadı takım. Şunu da ekleyelim, Real Madrid maç aralıkları da çok iyi bir zamana denk geldi. Gelecek hafta oynanacak Mersin İdman Yurdu maçında da rahat bir üç puan bekliyorum.

1 yorum:

  1. İnsan yanıldığı için mutlu olur mu oluyormuş bu sistemin hiç tutmayacağını düşünüyordum şahsen ama takım resmen döktürüyor. Öncelikle Selçuk un sol içde köreliceğini kötü durumdaki Melo ya daha fazla yük bineceğini düşünüyordum sezon başından beri beğenmediğim Hamit de buna eklenince çok zorlanacağımızı düşünmüştüm ama tamamen yanıldım Hamit başta olmak üzere oyuncular resmen kendini katladı. Eboue nin toparlanmasıda bu noktada önemli oldu. Tabi bunların hepsi bence Drogba ve Sneijder de başlıyor bu adamlar beklentimin üzerinde gayret gösteriyorlar zaten getirdikleri kaliteden bahsetmiyorum bile. Hücumda uzun yıllardır görmediğimiz bir yaratıcılık var. Çok yaratıcı ve oyun bilgisi yüksek oyuncuların önünde birde böyle çileğimiz( Burak ) olunca kısa sürede harika bir takım olduk bakalım nasıl devam edicez sırada Real.....

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir