12 Mart 2013 Salı

Erkan Zengin İsveç Milli Takımı'nda


Gündem Schalke 04 maçı ama gözden kaçmaması gereken bir detay bu. Büyük ihtimalle gözden kaçacaktır ama bizler ne kadar çabalamış olsak bile. Önümüzde olanı görmemek veya görmek istememek gibi bir sorun var.

Üç büyük algısından öte, gurbetçi futbolcu durumu var şimdi de. İyi olan elbette oynayacak ama Sercan Sararer vari seçimler sık olmaya başladı ve Anadolu'yu görmüyoruz, görmezden geliyoruz. Erkan Zengin, Eskişehirspor değil de Bundesliga'nın küme düşme hattında oynayan bir takımda forma giyiyor olsaydı forma şansı daha yüksek olabilirdi.

Yani gurbetçi olmak yetmiyor, Türkiye'ye uğramamış olmanız gerekli.

Erkan Zengin'in Türkiye adına oynamak istediğini biliyorum, hatta dile de getirdi bunu. En azından Andorra maçları için Türkiye kadrosunda beklerken onu İsveç Milli Takım'ına çağrıldığını öğrendik. Erkan Zengin için sevindim, gösterdiği performans Milli Takım'ı hak ediyordu ama gönül isterdi Türkiye adına oynasın.

Bekledi bekledi ve Türkiye'den bir çaba olmayınca o da İsveç yolunu tuttu. Hayırlısı olsun...

2 yorum:

  1. istanbul milli takımı olduğu zihniyetde bunlar hayyatta yer bulamaz.. yazık çok yazık

    YanıtlaSil
  2. Erkan Zengin bugün Eskişehirspor da değilde üç büyüklerde oynasaydı kesin milli takımdaydı. Birkaç örnek F.Bahçe de şu an oynayan Egemen bu vasat haliyle milli takıma çağrılabiliyor, oysa şimdikinden daha başarılı olduğu Bursa ve Trabzon da oynarken milli takımda uzun süre düşünülmedi.
    Bir diğer örnek G.Saray da oynayan Semih Kaya bu futbolu örneğin Karabük veya Mersin de oynasa milli takım yüzü göremez.Ama G.Saray da oynadığı için sürekli aday kadroya çağrılır.G.Birliği nin stoperi Aykut çok daha iyi defans oyuncusu olmasına rağmen milli takım için ilk planda hiç hatırlanmaz.
    Sonuç olarak Türkiye de milli takıma giden yol ne yazık ki F.Bahçe,G.Saray ve Beşiktaş da forma giymekten geçiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir