13 Mart 2013 Çarşamba

Kutsal Topraklardayız; Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali


“Galatasaray bugüne kadar Avrupa'da çok büyük başarılar kazanmış bir geleneğin adı.” 

Maç öncesinde yapılan basın toplantısında Burak Yılmaz'ın yaptığı tanımdı bu. Mesajı bir gün öncesinden vermiştik aslında. Unutulmaya yüz tutmuş duygular bunlar, bu duyguyu tekrar hatırlatanlara teşekkür etmek lazım.

Şampiyonlar Ligi seviyesi diye birşey var, bu çok net. Rakip kim olursa olsun, kolay maç, kolay tur yok. Schalke 04'le eşleştiğimizde kurduğumuz çeyrek final hayalleri, Drogba ve Sneijder gibi transferlerle daha da perçinleşmişti ama ilk maçta alınan 1-1 ve Schalke 04'ün futbolu Almanları aynı hayale sürükledi bu sefer.

Schalke 04'ün Şampiyonlar Ligi'nde hiç mağlubiyeti yoktu bu sezon ve ilk mağlubiyetlerini alarak kupaya veda etmiş oldular. Bu da neyin ne olacağını kimsenin bilemeyeceğine en güzel örnek aslında. 1-1'lik maçtan bu yana Schalke 04 çıkış içerisinde, Galatasaray ise futbol olarak düşüş ama büyük takımlar bu tip büyük anlarda ortaya çıkıyorlar.

Hamit Altıntop'in direklerle savaşı dedik durduk ama vazgemedik. En kritik anda o golün geleceğini hepimiz biliyorduk ve geldi. 30 metreden vurduğu müthiş şutla birlikte tur kapısı Galatasaray'a açıldı.

Burak Yılmaz'ın 8. Şampiyonlar Ligi golü oldu bu. Çok iyi isimdi diyebileceğimiz kaç tane isim toplamda 8 Şampiyonlar Ligi golüne ulaşamamış durumda ama Burak Yılmaz bunu bir sezonda gerçekleştirdi. Seviye diye birşey varsa eğer bu tanımın karşılığı da Burak Yılmaz'dır. Top kontrolü olsa Falcao olur diye de bir yorum yaptım, hala arkasındayım.

Büyük bir kaleciniz varsa güveniniz var, çok büyük bir kaleciniz varsa eğer kurduğumuz hayaller hayal olmaktan çıkıyor ve hedef haline geliyor. Bunu sağlayan da Muslera'dır, gerçekten çok büyük bir kaleci ve Braga deplasmanında sakat sakat oynamasından tutun, son Schalke 04 maçına kadar Galatasaray'ın Avrupa'ya açılan en önemli yüzlerinden biri de o oldu.

Tüm futbolcuları böyle tek tek sayarız, hepsinin katkısı müthiş oldu, mükemmel bir zaferdir bu. Çeyrek finalde rakip kim olur muhabbeti daha sonra, bence anın tadını çıkarmak en doğrusu.

Bize yaşattıkların için teşekkürler Galatasaray...

1 yorum:

  1. selçuğuda unutmamak lazım.şampiyonlar liginde 8 maçta 5 asisti var.büyük rakam doğrusu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir