11 Mart 2013 Pazartesi

Çeyrek Final Yolu; Schalke 04 - Galatasaray


Rüzgar tersine döndü. Schalke 04 ile eşleşirken en büyük umudumuz onların formsuz bir takım olmaları ve bu sezon iyi gitmemeleri üzerineydi. Şimdi baktığımızda, Schalke 04 çıkışa geçti, formunu yakaladı. Galatasaray ise hala arayış içerisinde ama henüz istediğini bulabilmiş değil.

Drogba ve Sneijder transferleriyle Avrupa'da gündem olduk, rakibe psikolojik bir mesaj verdik derken rakibi çok hafife aldık sanki. Şampiyonlar Ligi seviyesi unutuldu bir anda, tur cepte görüldü ve bunu unutanların başında ben de varım ama rakip ne durumda olursa olsun Şampiyonlar Ligi'nin en tecrübeli takımlarından. İlk maçta da cezayı kestiler zaten. O futbolla alınan 1-1'lik skor bu açıdan kötü değil.

1-0'ın ardından Hamit Altıntop'un direkten dönen topu gol olsa ve 2-0'ı bulsak belki farklı şeyler konuşurduk ama direkten dönen topun ardından Schalke 04'ün futbolunu izledik. Çare bulamadı Galatasaray o futbola ve Sneijder & Amrabat değişikliğiyle başlayan ikinci yarıda belki sol kanat savunmasını güçlendirdi ama hücumda da fark yaratabilme imkanını elinden kaybetti.

Rakip tempo istiyor, tempoyla çok daha iyiler. Ellerinde Farfan ve Bastos gibi kanat oyuncuları var ve tempo onların olmazsa olmazı sanki. Galatasaray'da da var bu biraz, geride bekleyemiyor. Çünkü savunmasına hiç güvenmiyor, Schalke 04 cephesinde olduğu gibi. İki takımın da savunma sorunları var ama Schalke 04'ün farkı hücumda işleyen bir planlarının olması. Galatasaray'ın elinde belki daha kaliteli hücumcular olmasına rağmen bir hücum planı yok, bu da büyük bir handikap.

Bu tip maçlar büyük yıldızların sahneye çıktığı maçlardır. Burak Yılmaz zaten bu arenanın zirvesinde geziyor ama Drogba, Sneijder ve özellikle de Hamit Altıntop'un sahneye çıkıp, farklarını yaratması gerekecek. Eğer bu maçta istediğimizi alacaksak, bu bireysel kaliteyle olacak.

Galatasaray bekleyerek oynamaz, önce oyunu garantiye alalım düşüncesi işlemiyor. Bireysel hataya çok imkanlı bir savunma hattı var. Hücum oynamak zorunda Galatasaray ama bazı hamlelerle de Schalke 04'ün güçlü yanlarına önlem almak isteyecektir. Uchida'nın da bu maçta oynayacak olması, Schalke 04'ün sağ tarafını çok daha güçlendirdi. Farfan yalnız değil yani ve Riera'nın önüne Emre Çolak gibi bir isim beklentim var. Amrabat'a göre Emre Çolak'ın forma giyme ihtimalini daha güçlü görüyorum, işin mücadele yönünü de düşünerek.

Galatasaray oyunu mümkün olduğu kadar merkeze yığmak zorunda. Rakibin kanatları hücum olarak işliyor ve en büyük kozları ama bizim kanat etkimiz yok. Rakibi kanatlarda durdurup, ortadan gelmek daha mantıklı gibi. Jones'in yokluğu avantaj, ilk maçta tek başına orta saha üstünlüğü kurmuştu. Melo'nun hafta sonunda Fatih Terim'den yediği ayar umarım işe yaramıştır ve iyi bir Melo bu maçta çok fark eder. Selçuk İnan, Melo, Hamit Altıntop ve Sneijder gibi isimlerle Galatasaray'ın orta sahada çok daha üstün olması gerekiyor.

Huntelaar'ın olmaması da avantaj olacak, Galatasaray stoperleri için iyi bir haber bu. Özellikle de Dany'nin oynayacaksa eğer yüzde 100 durumda olmadığını düşünürsek, Huntelaar gibi bir hücum gücünün bu maçta olmayacak olması stoperlerimiz açısından önemli ama mutlaka gol bulmamız gereken, hücum düşüneceğimiz bir maçta mutlaka geride boşluklar bırakacağız ve çok dikkatli olmak zorundayız. Schalke 04'ün bu tempoda ceza kesecek birçok ismi var. İlk maçta da şahit olduk buna.

Ayrıca rakibin de geride bekleyeceğini düşünmüyorum. Defans yaparak kazanamayacaklarının onlar da farkında, çünkü en zayıf noktaları savunmaları. Belki Galatasaray kadar gümbür gümbür hücum yapmayacaklar, biraz daha dengeli oynayacaklar ama geride bekleyeceklerine ihtimal vermiyorum.

Tahmini 11'im; Muslera, Eboue, Dany, Semih Kaya, Riera, Melo, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Sneijder, Emre Çolak ve Burak veya Drogba ikilisinden biri. 4-2-3-1 olacaktır sistem, Gençlerbirliği maçındaki sistem bozulmaz ve Burak Yılmaz, Drogba ikilisinden biri tercih edilecek bence. Burak Yılmaz'ın tercih edilmesi de çok yüksek ihtimal.

Tur ortada diyorum hala, Galatasaray bu sezon düştüğü yerden kalmasını hep bildi. Şampiyonlar Ligi grafiği bunu gösteriyor. Umarım sabırlı oluruz, Gençlerbirliği maçındaki o sabırsızlık bu maçta olmaz. Skor gelmediğinde, skoru getirmek adına iyiyi bozmak bizim yeni hastalığımız, bu hastalık sahaya yansımazsa eğer çeyrek final adına çok güçlü bir ihtimalimiz olabilir.

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık güzel bir yazı olmuş. Ben de kendi blogumda (www.birkafataffarel.com) ilk 11'e değindim. Dediğin gibi tek forvet bekliyorum bende. Fakat forvette Drogba'nın olacağını düşünüyorum. İsminden dolayı değil, hava toplarındaki hakimiyeti ve arkası dönük etkili olmasından dolayı. Solda da Amrabat'la başlayacağını düşünüyorum, çünkü karşısında Farfan ve Bastos gibi hızlı 2 oyuncu var ve hızlı bir oyuncuyla ancak durdurulabilir. Bunların dışında yazdıklarına aynen katılıyorum. Belki bir Gökhan Zan sürprizi olabilir. Umarım yarın akşam son düdükten sonra bileti almış oluruz.

    YanıtlaSil
  2. Yüzde yüz katılıyorum ve son maçtaki anlayışla maça başlanmasını bekliyorum tahmini 11 in muhtemelen yarın sahada olucak ama kısca şunu söylemek istiyorum skor gelmedi diye son maçtaki gibi saçma sapan yersiz değişiklikler yapılırsa turu unutalım derim. Ama bu sezon avrupa maçlarında özellikle deplasmanlarda çok iyi işler yaptık devamının gelmesi temenniğimiz. SALDIR GALATASARAY....

    YanıtlaSil
  3. Ben Dany değil de Gökhan ın oynamasını tercih ederim. Melo ise tam bir muamma bir kez daha hata yaptığın da ona nefret kusacağım kadro da bile görmek istemiyorum ya neyse umarım performansıyla yarın akşam yanıltır bizi. Bu arada Engin yok oldu oratadan hoca sonradan oyuna almayı bile düşünmez oldu Melo ya Hamit e tanınan şans ona da sunulmalı Engin bunu hak ediyor özellikle Emre Engin Selçuk üçlüsü bir çok maç ta bu takımın pas yüzdesini oluşturmuştur.

    YanıtlaSil
  4. Bu arada bizim yorumlarımız sanırım boşaymış Fatih hoca basın toplantısından sonra Drogba, Burak ve Sneijder üçlüsünün oynayacağını söyledi. Ayrıca benim düşüncem Gençlerbirliği maçında kırmızıya kadar iyi oyun ortaya koyan Gökhan ıda oynatacağı ve Dany i yedek soyunduracağı yönünde oyunun uzatamalara gitme ihtimalini yüksek görüyo Fatih hoca bu yüzden Dany riskine girmeyecek sanırım.

    YanıtlaSil
  5. Ben de 4-2-3-1 bekliyorum. Ama önde Drogba ve Burak' aynı anda sahada görebiliriz. Veya Burak'la başlayıp son 20 dakika Drogba'yı alabilir.
    Defansta da Gökhan Zan olur bence. Hafta sonu Kayseri deplasmanı var ve G.Birliği mağlubiyetinden sonra Kayseri deplasmanı çok önemli hale geldi. Gökhan Zan ligde kart cezalısı. Ben olsam sakatlığı yeni geçen Dany'i riske etmezdim. Kayseri'de lazım olacak çünkü.

    YanıtlaSil
  6. Formasyonu tutturdum ama benim 11 de çöp oldu :) Muslera, Eboue, Dany, Semih, Riera, Melo, S.İnan, Burak, Sneijder, Hamit ve Drogba oynar. Hamit Altıntop'u sol kanatta izleriz ve Dany de oynayabilecek gibi.

    YanıtlaSil
  7. İyimser olanların sayısı oldukça fazla. Ancak İstanbul daki maç ve Schalke nin son Dortmund maçından sonra benim tur için umudum kalmadı. Son haftaların en yi futbolunu oynayıp kaybedilen G.Birliği maçını da baz alırsak iki takım arasında çok ciddi fark var.Kabul edelimki Schalke G.Saray dan daha iyi takım.
    Öncelikle defansımızın yaptığı bireysel hatalar sonuca etki edecektir.Semih baskı altında,birebir de çok hata yapan, kolay çalış yiyen oyuncu.Gokhan Zan ın son haftalardaki formunu görünce Semih in yerine daha doğru tercih olacağı inancındayım.Ama Terim her maçta hata yapan prensi Semih ten vazgeçmechalke forvetlerine karşı Dany zaten oynamalı.
    Drogba Sneijder ve Burak ilk 11 ile başlanırsa fark yeriz.İstanbul da bunun işlemeyeceği görüldü.Tek forvet kalabalık orta saha.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir