15 Nisan 2013 Pazartesi

13'de 13 ve Şampiyonluk Yolu


Artık liderlik koltuğunda daha rahatız diyebiliriz derken nasıl dedik, biraz onlardan kendi düşüncelerim adına bahsetmek isterim.

Öncelikle Avrupa vedası sonrası ligde yakaladığımız form gerçekten harika. 12 galibiyetlik kulüp rekoru sonrası liderlik açısından şu çok kritik seyircisiz (dişi aslanların hakkını yemiş gibi olmayayım) maçta alınan nispeten kolay galibiyet bizi daha da rahatlattı.

Herhalde takımdan bahsederken ilk bahsedilecek nokta sakatlıklar ve şanssızlıklar olsa gerek. Henry Domercant, Göksenin Köksal ve kısa süreli Jamont Gordon sakatlığı {gerçi Gordon'ın sakatlığını yazasım yoktu} ancak epeyi etkilemiş ki kendisini adeta Abdi İpekçi'ye getirmemişti. Az aldığı dakikayı çok kötü geçirdi ki toparlamasının çok zaman alacağını düşünmüyorum.

Bir diğer çok büyük şanssızlık ve üzücü bir olay Engin Atsür'ün sağ ayak aşil tendonunun kopması oldu. Bu kadar formda iken ve bu kadar sakatlıktan dolayı kan kaybeden bir takım için olabilecek en kötü haber. Tabii geçmiş olsun demekten başka yapacak hiç bir şey yok, umarım daha önce yaptığı gibi yine sağlıklı ve güçlü şekilde geri döner.

Atsür'ün sakatlığı takımı şüphesiz etkileyecektir ki bu Ender Arslan'ın beline biraz daha yük binecek anlamına geliyor. Yabancılardan ne kadar katkı alırsak alalım, şampiyon olmak istiyorsak bu yolda Türk oyunculardan net katkı alınmasını en iyi Ergin Ataman biliyor. O yüzden, Ender Arslan'ın biraz daha sezonun şu kısmından sonra yürek koyması lazım ki {derbiyi de çok iyi oynadı}ona güvenmek zorundayız.

Yalnız bahsedilmesi gereken diğer olay, gerçekten çok iyi niyetli, kazanmayı isteyen bir takımdan oluşuyor Galatasaray. Belki de bu yüzden gerek sakatlıklar olsun gerek Hawkins olayı olsun en az yara ile kurtulmamızı sağlıyor.

Burada iyi karakterli oyunculardan bahsettiğimiz kadar, bir o kadar da hakkı Ergin Ataman'a vermeliyiz. Dar rotasyon ile her vakit iyi işler çıkartan Ergin Ataman, bu seferde şanssızlıklar ve sakatlıklardan en iyi şekilde çıkmamızı sağlamakta ve her maç sonrasında verdiği röportajlarda Galatasaray ruhundan ve şampiyonluktan bahsetmesi ona biraz daha güvenmemizi ve bizim kendimizce rahatlamamızı sağlıyor.

Şu sakatlıklardan çektiğimiz az yara nerede başımızı ağrıtacak ya da ağrıttı sorusuna ise vereceğim cevap ''Avrupa'' olurdu herhalde. Keza play-off döneminde, Türk oyuncuların katkı vereceğini varsayıp cevaplamak gerekiyorsa, kesinlikle bizim şampiyonluk yolunda Göksenin Köksal ve Engin Atsür gibi isimlere çok ihtiyacımız olacak.

Son olarak şöyle diyeyim, şu takım şampiyon olması kesinlikle Türk oyuncuların katkısından geçecek. Hele ki Fenerbahçe maçı sonrası daha çok bir önem kazandı bu konu. Yabancılardan istenilen katkı her koşulda alınıyor ama Türk oyuncuların da katkısıyla birlikte, her rakibe karşı mutlak favori olabileceğimizi inanıyorum ve bu yolda da en büyük güvencemiz Ergin Ataman olacak.

Çağatay Aydın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir