18 Nisan 2013 Perşembe

Aydın Yılmaz?


İşi, 7 numaranın işgaline kadar götürmüştüm. Aydın Yılmaz üzerinde beklentim o kadar düşüktü. Konyaspor maçında attığı son dakika golünün ekmeğini çok uzun sezonlar yedi ve beklenen etkinin çok uzağında olmasına rağmen de, ısrarla kadroda tutuldu.

Öyle ki, opsiyonlu olarak kiralık gittiği takımlarda da opsiyonu kullanılmadı ve geri döndü ama Galatasaray'da kalmaya devam etti. Nedenini de kimse anlamadan.

Geçen sezon, Mersin İdman Yurdu deplasmanı vardır. Aydın Yılmaz'ın dönüm noktası olan. Sonradan girip, maçın kazanılmasında büyük etkisi vardı. Fatih Terim de maç sonunda, bana izin verin, Aydın Yılmaz'ı kazanalım dedikten sonra, diyecek başka bir sözümüz yoktu. Umudum da yoktu gerçi, Fatih Terim bile bu kadarını zor başarır derken Aydın Yılmaz kazanıldı.

Geçen sezonun ikinci yarısında ve Süper Final'de Aydın Yılmaz tam anlamıyla bir 12. adamdı. Sonradan oyuna girdiği her maçta etkisi büyük oldu, gelen şampiyonlukta da payı vardır. Aksi yorumlara asla katılmam.

Bu sezon ise, aşamayı devam ettirecek derken yine yerinde saydı. Birçok maçta şans buldu ama beklenen etkiyi veremedi. Braga deplasmanında, hayati bir golü vardı ve o golle Şampiyonlar Ligi günleri devam etti ama o maçtan sonra da Aydın Yılmaz'ı pek göremez olduk. 18'e bile zor alınır oldu.

Sezon sonuna doğru da yaklaştığımızdan, kim kalacak kim gidecek muhabbetlerine başladık. Aydın Yılmaz'ın da sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, bundan kaynaklı da çeşitli talipleri olduğu söyleniyor. Bu haberler sayesinde, Aydın Yılmaz'ı tekrar hatırladık biraz da.

Kalmalı mı, gitmeli mi? Soru açık. Benim düşüncem, takımda kalması yönünde. An gelir, lazım olur demiştim Gökhan Zan adına ve aynı durum Aydın Yılmaz için de geçerli. Kadroyu, 25 kişilik derin bir kadro olarak düşündüğümüzde, takımda olması gerektiğini düşünüyorum. Her futbolcunun aynı seviyede olması imkansız ve bu açıdan baktığımda, takımda kalmalı diyorum.

Siz ne düşünürsünüz?

7 yorum:

  1. Kendisi içinde bulunduğu durumdan memnun görünüyorsa tabiiki kalmalı. Kendisi bir yedek oyuncusu, bunu herkes biliyor. Forma giydiği maçlarda da etki yapabilme şansı olduğunu düşünüyorum. Kimse yedekten Sneijder veya Selçuk gibi yüksek kalitelerde oyuncuların oyuna dahil olmasını beklemesin. Ufacık etki koysa yeterli zaten. Onun dışında Aydın'ı hep savunanlardanım fakat kendisi Galatasaray'ın ilk 11 oyuncusu olacak seviyede değil şu an.

    YanıtlaSil
  2. gitmesi ve bir değişim yaşaması gerekiyor. çok yetenekli olduğu su götürmez ama birşeyler eksik. artık vakti bence doldu.

    YanıtlaSil
  3. Hızı ve çabukluğuyla topu her aldığında şahsen büyük beklentilere giriyorum ben. Ama istikrarsız grafiği de hep kafamda soru işaretleri oluşmasına neden oluyor. Neticede kadro derinliği açısında elde tutmakta fayda var. Ama ilk 11 oyuncusu olamadı hiçbir zaman ve olamayacak da sanırım.

    YanıtlaSil
  4. aydın, emre, sabri, yekta, sercan vs... bizim iyi yedeklerimiz yok, 11 tane iyi oyuncumuz var belki kenardan gelip takıma etki edecek kapasitede bir tek amrabatı sayabiliriz ki ondan da henüz bekleneni alamadık. onun dışında adam yok. emre çolakın artık oynama ihtimali bile beni geriyor. karabük maçında 90. dakikada yaptığı salaklıktan sonra artık takımda görmek bile istemiyorum.

    gelecek sene şampiyonlar ligi için ilk 11'in 3 oyuncusu değişecek stoper, sol bek ve orta saha da. daha iyi bir yabancı stoper, rieradan daha iyi bir yabancı sol bek ve hamitten çok daha dinamik, hızlı, dikine Alper potuk. dolayısıyla 3 tane daha iyi yedeğimiz olacak.

    yoksa benim bu arkadaşlardan zerre umudum yok. hele emre çolakın adını suretini görmek istemiyorum. takas makas satıp kurtulsunlar.

    YanıtlaSil
  5. Gökhan Töre, Kerim Frei gibi alternatifler alınabilirse Aydın kariyerine oynayacabileceği bir kulupte devam etse daha iyi olur

    YanıtlaSil
  6. Kazım'ın katkısı bile daha fazladır Aydın'ın katkısından, geçen seneki şampiyonlukta. Herkes unutuyor o adamı ama ben hatırlatacağım kim ne derse desin.

    Aydın sadece çok şanslı bir isim. Fazla da bir şey demeyeyim Beşiktaş ve Braga'ya attığı gollere de çok sevindim ikiyüzlülük olmasın, ne var ki birkaç kritik gol attı diye takımda tutmak abes.

    YanıtlaSil
  7. aydın çok maçta şans buldu ama 3 hafta arayla son 10 dakikalarda. üç maç peş peşe izlesek belki çok daha farklı olacak. son elazığ maçında da yine son 10 dakika oyuna alındı 2 pozisyona girdi bir tane ofsayt nedeniyle kesilen gollük pas attı.

    mental sorunlarını bir şekilde aşsa yıldız oyuncu olabilecek biri olduğunu düşünmekteydim hala düşünüyorum.(ha bu saatten sonra o mental eksiklik giderilir mi sanmıyorum)

    kalsın.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir