15 Nisan 2013 Pazartesi

Drogba'dan Sonrası


Drogba'nın ardından, Galatasaray'ın farklı bir yapıya büründüğü bir gerçek. Transferi açıklandığında şu yorum yapılmıştı, ''Burak Yılmaz'ın gol oranı düşecek''. Ama, Drogba'nın ardından Burak Yılmaz'ın gol oranının da, performansının da yükseldiğini görüyoruz.

Drogba'nın önceliği gol atmak değil, golü yaratmak sanki. Galatasaray'a bu misyonla geldi. Gelir gelmez liderliği ele almasını falan geçtim, saha içi dengelere baktığımızda da hücumu yönlendiren isim o. Selçuk İnan, Sneijder ve Hamit Altıntop gibi isimler daha çok sistemin önemli parçaları oldular ama hücumun ana odağı Drogba durumunda.

İstatistikler de bunu söylüyor zaten bize. Drogba'nın transferinin ardından Galatasaray ligde 15 gol buldu. Gol yolları biraz kısır bir dönem geçiriyordu oysa. Drogba'nın ardından gol oranının yükseldiğini görüyoruz. Bunun yanında, 3 gol 4 asisti var ve 4 tane de asist öncesi pası. Bir de bunun Şampiyonlar Ligi ayağı var tabii, bu istatistiğin dışında o.

Galatasaray'ın Drogba transferinin ardından bulduğu 15 golün, 11'inde Drogba'nın mutlak etkisi olduğunu görüyoruz. Drogba'ya gelene kadar, stoper almalıydık, sol bek almalıydık diyorduk ama Fatih Terim'in de, Drogba'yı alalım, gerekirse Hakan Balta stoper oynar söylemini unutmayalım.

En iyi savunma hücum. Geçen sezon, Elmander & Necati Ateş'li sistemde, ön alanda basarak, savunmayı hücumda başlatalım diyorduk ve başarılı da olduk ama Drogba & Burak Yılmaz'lı düzende de en iyi savunma hücumdur diyerek, iyi bir hücum takımı olduk.

Not: Drogba'nın istatistiği Galatasaray Dergisi editörlerinden Eray Sözen'den...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir