2 Nisan 2013 Salı

Hayat Var


Münzevi biri sayılırım, kelime anlamını tam karşılayamasam da. Dünyanın sahtekârlıklarından bahsetmeyeceğim elbette, demek istediğim şu: Beni bile heyecanlandırıyorsa bu takım, söylenecek pek fazla bir şey kalmamıştır ve duruma artık sadece romantik olarak bakılabilir.

Takımı benimsemek vardır, bu çok önemli bir olgu. Şu an hangi Galatasaray taraftarına sorarsanız sorun takımdan memnun olmayan, şu adam yerine şu olsaydı diyecek tek bir kişiye rastlayamazsınız buna eminim. Dany ve Riera’yı değiştirmek isterlerdi belki sezon başlamadan önce ama Riera öyle bir karakter ki, bence, kendisine yazılacak herhangi bir makale fazlasıyla yetersiz kalacaktır. O yüzden ben de size bildiklerinizi tekrar anlatmaya çalışmayacağım.

Riera’nın çok değişik bir havası var diyebilirim sadece. Dany’ye gelince: Öyle onurlu, öyle efendi, öyle zeki bir çocuk ki kimse onu da değişmez. Takımın işçisi kuşkusuz. Hep söylediğim gibi zamanla ve istikrarla oluyor bunlar. İleride Galatasaray’ın sevilen oyuncuları arasına girecek şu an ilk on birde oynayan çoğu isim, iz bırakacak. Bu çok, çok ama çok önemli. Gerçi bu seneyi geçen seneden ayrı tutmak olmaz, bir bütün halinde değerlendirmek lazım. Bir Elmander çok uzun zamandır oynamıyor ancak kim diyebilir ki Elmander unutulacak on sene sonra veya Ujfalusi hakeza. Cevabı belli olan sorular sormak da çok basit. Kimse unutmayacak. Ne kadar kızsak da Hakan Balta bile ezeli rakibimize attığı gollerle unutulmayacaklar listesine çoktan girdi. Muslera, Eboue, Semih, Melo, Selçuk, Hamit, Burak ve yeni transferler Sneijder, Drogba zaten taraftarın sevgilileri.

Bir önceki paragrafta iki isim üzerinde durmamın aslında başka bir nedeni var, onu da kısaca açıklamak istiyorum. Her ne kadar oynamaya gideceksek de Madrid’e, takım savunmasını çok iyi yapmamız gerekecek. En önemli eşleşmeler de, neredeyse performansı maçı etkileyecek isimler. Dany ve Riera şüphesiz. Bu ikilinin iyi oynadığı her maç Galatasaray bir başka oynuyor, daha güvenli daha tempolu, daha coşarak. İnanıyorum ki Riera zaten kendi ülkesinde müthiş oynayacak ve kendini gösterecektir. Ama daha çok inandığım isimse bu takımın işçisi Dany.  O güzel bebeğinin de şansına her maç kendisine duyduğum saygı artıyor. Bunca yıldızın arasında en zayıf halka gibi durmasına rağmen istikrarlı bir şekilde onu transfer edenlerin yüzünü kara çıkartmıyor. Bu saatten sonra ne desek biraz havada kalacak, o yüzden bu Dany & Riera ikilisine bol şans diliyorum.

Farkında mısınız bilmem Sneijder ismi hiç konuşulmuyor. Bu bizim açımızdan çok önemli bir şey. Medyada ne kadar konuşulmazsa Sneijder, kendisinden alacağımız verim bir o kadar artacaktır, omuzlarındaki baskı ise ters orantılı hafifleyecektir. Aslında o da eski takımına karşı oynuyor, ve yine aslında takımımızın uluslararası alanda en tanınmış ismi olması muhtemel. Ancak o hiç konuşmuyor, ego sorunu yok oyundan erken alınsa da. İşine odaklı biri ve sessiz ve derinden ve iyice bilenip geliyor o da Madrid’e. Ondan da gol bekliyorum, aslında beklemek değil de atacağını ve bu maçın kahramanının o olacağını düşünüyorum. Mutlaka doksan dakika görev verecektir Fatih Terim.

Romantik olacağız dedik ama tam beceremedik sanırım, olsun. Galatasarayımız iyi olsun da... Çocuğum, sevgilim, ana-babam gibi Galatasaray. Siz hayatı bile bıraksanız, o sizi bırakmıyor hatta hayata bile bağlıyor.
Kükreyedur Aslanım.

Can Çetin - http://amaveucnokta.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir