23 Nisan 2013 Salı

Nobre -> Kayserispor


Mario Götze'nin Bayern Münih'e transferiyle çalkalanıyor ortalık, dün geceden beri bu transferi konuşuyoruz ama ülkemiz adına gözden kaçmaması gereken transfer, Nobre'nin Kayserispor'a transferidir.

Bir süredir konuşulan bir iddiaydı zaten bu. Nobre'nin Mersin İdman Yurdu'ndan ayrılacak olması yeni bir haber değil. Sezon başından bu yana bilinen bir gerçek aslında. Beklentiler, onun Brezilya'ya dönmesi üzerineydi ama o tercihini Kayserispor'dan yana kullandı.

Önemli bir hamle. Nobre, yıllardan bu yana Türkiye Ligi'nin istikrarlı golcülerinden biri. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Mersin İdman Yurdu kariyeri onun adına mükemmel geçti. Geçen sezonun ortasında Fenerbahçe'ye dönüş ihtimali de doğmuştu ama gerçekleşmemişti transfer.

Nobre, 32 yaşına geldi. 2003 yılından bu yana Türkiye'de, yerli pasaportu da var ve tüm bu özellikler de onu ülkemizde çok değerli kılıyor. Bir de buna, futbolcu için herhangi bir bonservis ödenmeyeceğini ekleyince de her açıdan müthiş bir hamle.

Bobo ile birlikte iyi bir ikili de olabilirler, birbirlerini de yedekleyebilirler. Prosinecki'nin mevcut sistemini değiştireceğini pek düşünmüyorum, bu yüzden de alternatif olarak düşünülen bir hamle oldu ama yine de çoğu maçta Bobo ve Nobre ikilisini birlikte izleyebiliriz.

Ayrıca bu transferi, sezon sonunu beklemeden halletmek ayrı bir başarı. Nobre'nin çok talibi olacaktı, bu yüzden de bir an önce transfer gerçekleştirildi.

Mevcut yapıya yatırım yapması gerektiğini düşünüyordum Kayserispor'un. Bu yolda da ilk adım atılmış oldu. Mevcut sistemleri iyi, potansiyelleri yüksek ve atılacak güzel adımlarla da yeni sezonda ligde çok daha fazla söz sahibi olabilirler.

2 yorum:

  1. Prosinecki, çok büyük şans Kayserispor için. Gerçekten çok büyük şans. Eğer bu yapıda devam ederlerse gerçekten inanıyorum ki 5 sene içinde devrim gerçekleştirip şampiyon olacaklar. (Bursaspor'a saygısızlık olmasın fakat Kayserispor'un olacağı bir şampiyonluk tam bir devrim niteliğinde olur)

    YanıtlaSil
  2. Nobre, bu ülkenin gördüğü en büyük defansif forvettir! 32 yaşına gelmiş Nobre'nin artık pek fayda sağlayacağını düşünmüyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir