14 Nisan 2013 Pazar

Orduspor & Cevat Güler


Galatasaray için özel bir insan. Yıllarca hizmet verdi, kendi alanında çok da başarılı bir isimdi ama biz onu 2007-2008 sezonunda kazanılan şampiyonlukla hatırlıyoruz. Kalli'nin istifası sonrasında son 6 hafta takımın başında o vardı ve yaratılan müthiş bir sinerjiyle de birlikte son 6 haftada kazanılan 6 galibiyetle birlikte gelen şampiyonluk.

O zamandan bu yana da herhangi bir takım çalıştırdığını hatırlamıyorum. Hatta nerelerdeydi, ne yapıyordu hiç takip de edemedim. Dün, Orduspor'dan gelen haberle birlikte Cuper'le yollar ayrıldı ve son 5 haftada takımı Cevat Güler çalıştıracak.

Zor bir durumda Orduspor, bu hamleyle birlikte son atımlık kurşunlarını kullandılar. İşleri zor, hem takım iyi durumda değil, hem de ligde konumları hiç iç açıcı değil. Zorlu de bir fikstür derken, ligde kalmak için uğraşacaklar. Bakalım Cevat Güler bir mucizeye daha imza atabilecek mi?

Cuper için de 1-2 kelam etmek lazım aslında. Ligimize gelen en değerli yabancı teknik adamlardan. Çok mu iyi işler başardı dersek, cevabı olumsuz olabilir ama iz bırakan isimlerden oldu bana göre. Geçen sezon fena bir durumda bitirmedi ligi, bu sezona da çok iyi başladı ama devamında aynı istikrar korunamadı.

Vizyon hamlesiydi Cuper, böyle bir teknik adamı Ordu'ya getirmek önemli bir iştir. Orduspor yönetimi de bu kararının arkasında ısrarla durdu ama yol tıkanınca, son atımlık kurşunlarını kullanmaya karar verdiler.

Bakalım önümüzdeki günler Orduspor adına neler getirecek...

2 yorum:

  1. Bu tarz t.d anadolu takımları için artıdan çok eksidir. Yapılanıyoruz ismimizi duyaracağız diye alınırlar ama çoğu zaman başarısız sonuçlanır. Petkoviç=Samsun, Skibbe=Karabük Cuper=Ordu. Çünkü bu tarz t.d oyuncu portfoylerinden tut çalışma şekilleri hep üst düzey ve moderndir. Bunu sağlamak ise anadolu takımları için zordur. Şimdi düşünüyorumda Cuper için oyuncu havuzunda eskilerden crespo falan o tarzda oyuncular varken orduda alabilceği oyuncular kısıtlı. Aynısı hemen hemen diğerleri içinde geçerli. Benim fikrim bu tarz anadolu kulüpleri 2.ligi iyi bilen t.d ile çalışmalılar.

    YanıtlaSil
  2. Kendisi Azerbaycan liginde teknik direktörlük yapmaktaydı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir