22 Ocak 2014 Çarşamba

22 Ocak 2013, Wesley Sneijder Galatasaray'da


Vitrindeki bir numaralı yıldızımız Didier Drogba olarak görünüyor ama bana göre asıl transfer olayı Wesley Sneijder'in Galatasaray'a gelmesiydi.

Didier Drogba ve Roberto Carlos gibi yıldızları izledik son yıllarda, kendi mevkilerinde Dünya tarihinin en iyileri arasında görünen, müthiş kalite isim onlar. Ama transferlerini anlarım, iş maddiyata bakıyor. Belli bir yaşa gelmiş bu tip yıldızları bir şekilde alabiliyorsunuz.

Sneijder ise geldiğinde 28 yaşındaydı ve Mourinho'nun Inter'in başından gitmesinin ardından son sezonları düşüş içerisindeydi, hatta Galatasaray'a gelmeden önce de son birkaç ay maça dahi çıkmamıştı ama yaş ve kalite itibariyle onu buraya getirmek büyük olaydı.

Sadece parayla açıklayamayacağımız bir durum yani, bu transferin tek şifresi para değil. Nitekim, son aylarda Manchester United'den, Tottenham'a, Chelsea'e kadar uzanan bir Sneijder gündemi var. 2014 Dünya Kupası'nın ardından olası Hollanda performansına göre bu gündem daha da büyüyebilir.

İşin özü, Galatasaray'ın Sneijder transferi çok büyük bir transferdi, geçen sezon bugüne şahit olduğum için de kendimi şanslı hissedenlerdenim. Mancini'nin gelişi sonrasında da Sneijder'in yükselişini hep birlikte izliyoruz.

İşte, geçen sezon bugün Wesley Sneijder kendisini Galatasaray'a bağlayan sözleşmeye imza atmıştı...

1 yorum:

  1. Sneijder'in imza yıldönümünde çok güzel bir paylaşım olmuş. Sneijder hem genç, hem de tam bir profesyonel. Kupa maçlarında örneğin aynı ciddiyetle 90 dakika oynuyor. Ama seneye Avrupa'da dev bir kulübe gider diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir