20 Ocak 2014 Pazartesi

Galatasaray'ın Yarını ve Roberto Mancini


Fatih Terim'in ardından yaşanan dönem çok büyük bir kaostur ve Galatasaray da bu kaostan bence çok daha güçlü bir şekilde çıkmıştır. Bunu sağlayan da Mancini'dir. 

Fatih Terim ayrılığına çok tepki göstermiştim. Fatih Terim'in yeniden Milli Takım'ın başına da geçmesine tepki göstermiştim ama Fatih Terim'in Milli Takım'ın başına geçmesinin ardından takındığı hal ve hareketlere çok daha büyük bir tepki göstermiştim.

Kısaca şu konuyu geçmek için olayı Bruma transferine bağlayayım. Bruma genç bir yetenektir, transferi büyük başarıdır ama kimse 18 yaşında olan çocuğa (Türkiye için söylüyorum) 12 milyon avro bonservis vermez. Ünal Aysal, sırf Fatih Terim istiyor diye böyle bir riske girdi ve Fatih Terim'in bu yüzden de Aysal yönetimi hakkındaki söylemlerinin geneli yanlış. Sadece tek örnek vererek bunu söylüyorum.

Mancini konusunda ben çok umutlu değildim aslında. Çok büyük bir teknik adam, teknik adamlığından da öte büyük bir marka, vizyon. Ama benim kafamda yarattığım algı, onu büyük paraların hocası olarak kıldı hep. Manchester City, Inter vari büyük imkanlarınız vardır ve Mancini'yi getirirsiniz. Büyük futbolcuları müthiş yönetir ve onun son yıllardaki kariyeri de Lazio, Fiorentina gibi kariyerlerini unutturmuştu aslında.

Galatasaray'a geldiğinde ise sorunlara nasıl parmak bastığını gördük. Büyük isimler, onunla daha da yüceldi. Sneijder en büyük örnek mesela, nasıl verim alacağını bildi. Terim'in unuttuğu birçok ismi yeniden hatırladık ya da, Ceyhun Gülselam vari. 

Şimdilerde ise gençleşiyoruz. Son 2 sezondan gelen iyi bir kadro vardı ama aynı zamanda yaşlanan bir kadroydu bu. Üstelik, yabancı sınırına rağmen ısrarla daha da yabancılaşan bir yapı. Şimdi ise hem yerli ağırlık kazanan, hem de gençleşen bir yapıya doğru ilerliyoruz. 

Türkiye futboluna çok uzak olduğunu düşündüğüm Mancini, sadece 3-4 ay içerisinde yaptı bunları. Yaptığınız iş konusunda ekol olmak böyle bir durum işte, Mancini'nin de farkı buradan geliyor.

Etrafında olan isimleri dinleyen, dediğim dedik asla davranmayan, kulüp şartlarına göre hareket eden ve bulunduğu konumu da çok çabuk analiz eden bir teknik adam. Şu sıralar kurulan yapının da Galatasaray için önemli bir gelecek olduğunu düşünüyorum, önümüz aydınlık. 

Yarın Mancini de gider ama devamında gelecek Tugay Kerimoğlu'yla da bu yapı devam eder. Yıllardır özlemini duyduğumuz olay aslında.

4 yorum:

  1. tam da senden bekledıgım gıbı bır yazı tespıtlere tamamen katılyıorum..

    YanıtlaSil
  2. Düşüncelerime tercüman olan bir yazı onu geçtim ben Fatih Terim hakkında çok fazla olumlu düşünceye sahip değilim özellikle şu geride bıraktığımız süreçte kendisine onca başarısından dolayı duyduğum saygıyıda yitirdim. Türk futbolunu bilen veya hakim olduğu söylenen kurtarsın diye tekrar tekrar milli takımın başına getirilen Terim 5 transfer sezonu geçirdiği Galatasaray a kazandırdığı şey uzun vade diye geldi 30 yaş ortalamsında takım kurdu aldığı tek genç yerli oyuncu Yiğit Gökoğlan onada 2 buçuk milyon euro para saydırdı ve sadece 17 dk oynattı yazıktır o adamı şimdilerde Mancini kazanmaya çalışıyor. Mancini transferlerinden kendini değil takımı ve klübü düşündüğünü rahatlıkla anlayabilirsiniz . Şimdi kimse Terim in arkasından sallıyor demesin başarılar tamam çok övdük bizde sevindik ama olumsuzlukları ve hatalarıda görmezden gelmek olmaz. Semih Kaya, Terim in 2 yılda takıma kazandırdığı tek genç oyuncu onuda zaten bir zahmet kazandırsın bu kadar yetenekli ve avrupai stoper zor çıkar Türkiye den Ujfalusi nin daha fazla katkısı var belkide. Ayrıca şedju denen rezil herifi alanda kendisi dany ide. Selçuk, Drogba , Burak , Muslera bunaları herkez alır bunları almak başarı değil ama Sneijder i beğenmemek istememek verim alamamak bir başarı. Sayısını hatırlamadığım kadar maçta ceza aldı tamam bu maçlarda Galatasaray ın hakkı yendi felan ama sen Galatasaray ın teknik direktörüsün lan biraz oturaklı olur insan. Tabi o Yılmaz Vural kaçgını hareketler taraftarın hoşuna gidiyor sonra gidince yönetim istifa oluyor. Onlar taraftar değil onlar Terimsporlular halbuki . Galatasaray ne kadar büyük bir klüp olduğunu o süreçen çıkıp geldiği şu noktayla dosta düşmana göstermiştir Galatasaraylılık şampiyonluklar kazanıldığında kutlamalara katılmak değil 2 gün oynanan maçta trübünleri doldurmaktır.

    YanıtlaSil
  3. Fatih Terim Semih'i mecbur kaldığı için oynatmıştır. Yoksa hiçbir zaman gençler konusunda öncelik tanımamıştır. Fatih Terim'in yaptığı tranferleri şuan başka bir yabancı hoca yapsaydı medya " kendisini garanti altına almak için bu kara pahalı transferler yapıyor " yakıştırması yapardı. Bence elindeki kadroyu verimli kullanmak konusunda Mancini lucescu ve gerets'den sonra en başarılı hocalardan birisidir.

    YanıtlaSil
  4. Mancini belki iyi şeyler başarmış olabilir tamam ama oynattığı oyun sistemini halen beğenmiyorum.

    1-Defansa ağırlık veriyor
    2-Gol pozisyonlarında üretkenlik yok
    3- Fatih Terim dönemindeki o göze hoş gelen güzel futbolumuz yok.

    Son Antalyaspor (Türkiye Kupası) maçına bir bakın. Zar-zor berabere kaldık anca. Bir de bu oyunla şampiyonluk hayalleri kuruyorlar. Oynattığı oyun sistemi son derece berbat! Bu oyunla bu sene şampiyonluk imkansız! Hatta önümüzdeki sene bile....

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir