30 Ocak 2014 Perşembe

Koray Günter ve Lucas Ontivero Galatasaray'da


Mancini, üçlü mü yoksa dörtlü defans mı uygulatır bilemiyorum. Her maç farklı bir formasyon gördüğümüz için Galatasaray'ın geleceği adına hangi sistemle devam edeceğini kestirmek güç ama üçlü savunma oynatmak istediğini de biliyoruz.

Galatasaray'ın stoper ihtiyacı var, bu bir gerçek. Semih Kaya dışında kalan tüm stoperlerin Galatasaray adına soru işareti olduğunu düşünüyorum. Dany yetersiz görüldü ve gitti, Chedjou bana göre çok büyük hayal kırıklığı, Gökhan Zan desek tecrübesiyle her vakit lazım ama sürekli sakat. Bu durumda da üçlü savunmayı geçtim, çift stoper oynadığınızda bile alternatifiniz yok gibi.

Bu yüzden de Hakan Balta, Ceyhun Gülselam ve Melo gibi isimleri stoperde izliyoruz. Özellikle Melo'nun stoper oynaması Galatasaray'ın orta sahadaki tüm dengesini bozuyor. Oyunu geriden iyi kuran, defansa liderlik edecek, süpürücüden ziyade toplayan bir stoper gerekiyor ve bu konuda da bugün, yarın bir haber gelir ve Astori mi olur yoksa başkası mı görürüz.

Koray Günter ise genç bir alternatif. Geldiği gibi formayı kapabilecek bir isim mi, bu tartışılır ama geleceği düşünen Galatasaray'ın da en önemli taşlarından birisi olacağı kesin. FM'de bu tip transferler yapardık, şimdi ise Galatasaray'ın bu tip hamleler yapıyor olması sevindirici.

Bonservisi için ödenen 2.5 milyon avro'ya takılmıyorum. Bonservissiz gelen ve 29 yaşında olan Hamit Altıntop için 2.8 milyon avro almıştı bizden Real Madrid. Bunların nedeni hep kontenjan. Bu yüzden de girilmesi gereken bir risk, eğer risk gözüyle bakan varsa.

Ayrıca Dortmund sadece bir sezon için 7 milyon avro'luk geri alma opsiyonu koymuş ve bu gerçekleşse bile Galatasaray'ın yine de kazançlı olduğunu düşünüyorum.

Üçlü oynayacaksak eğer forması bana göre garanti, çift stoper oynarsak eğer önemli bir alternatif olacak. Topu kullanmasını bilen, Dortmund altyapılı, yerli ve potansiyeli yüksek olan bir futbolcu. Eğer Türkiye'ye uyum sağlarsa adından çok söz ettirebilir. Dortmund bırakmaz gözüyle bakılan bir futbolcuydu ama bu transfer gerçekleştirildi.


Lucas Ontivero için ise ne yorum yapsak hikaye olacak aslında. Sadece cv'sine bakıp, potansiyelli bir yetenek gözüyle bakıyoruz. Geçmiş yıllarda Real Madrid altyapısında oynanış, önemli takımlar tarafından denenmiş bir isim. Soru şu tabii, madem denendi neden kalmadı? Onun da cevabı bende yok.

Mancini, 3 ay boyunca denemiş ve beğendi kendisini. Yabancı kontenjanını iyiden iyiye boşaltan Galatasaray, onu takımda tutar mı bilmiyorum. Başka bir takıma kiralanması ve kendisini en azından yarım sezon orada görmek çok daha mantıklı sanki ama Bruma'nın da sakatlığında 10. yabancı olarak alternatif gibisinden de tutulabilir.

Kanatlarda oynadığı söyleniyor, forvet özellikleri de var. Tekniği yüksek, yetenekli bir çocuk. Ya tutarsa transferi kısaca, Galatasaray'ın bir kaybı olmaz bu işten ama tutması durumunda da kazanacağı çok şey var.

Ontivero için de gençleşen Galatasaray'ın, yeni yüzlerinden biri diyebiliriz...

2 yorum:

  1. Üstat, GS'ın yeni transflerini değerlendirmiş.
    http://anewkidontheblog.wordpress.com/2014/01/30/ara-transfer-donemi/

    YanıtlaSil
  2. Lucas Ontivero beklenenin çok ötesinde bir oyuncu gibi durdu 65 dk oynayabildiği Tokatspor maçında çimin azizliğine uğrayıncaya kadar oldukça teknik gözüktü ve top hakimiyeti bir hayli yüksük ve hızlı tabi bu tarz oyuncuları için her zaman iyi bir zemin gerekli ve bu maçtada o yoktu. Kaç aydır denediğimiz ve üstüne 2 milyon € verip alınca bi ne oluyor olduğumuz oyuncu daha ilk maçında rakip zayıfta olsa cevabı verdi. İzet in golüne asist yapan ve o sol ayağıyla çıkardığı harika gol olan şutu sayılmayan oyuncu bu şekilde devam ederse kısa zamanda takımda yerini alabilir. Oyundan çıkıncaya kadar sahanın en etkili ismiydi İzet e kıyasla çok daha hareketli ve istekliydide. İzet gol atmış olsada bu tarz oyuncular bizim ligde zor tutunur sahada çok lay lay lom bir tarzı var savunma desen yalandan geri dönmeler felan umarım yanılırım ama Salih olsun İzet olsun elde patlar gibi. Veysel ede ayrı parantez açmak lazım takımda kısa zamanda banko olur sağda Veysel in solda Telles in bu takımda yeri garanti. Şedju yine berbat bir maç çıkardı Burdisso daha ilk maçında formayı alırım affetmem dedi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir