21 Ocak 2014 Salı

Sonunda ''Sol Bek''

Kaç aydır Alex Telles'i konuşuyoruz bilmiyorum. Ben bildim bileli hep hayatımızda gibi, böyle bir algı oluştu. Fatih Terim'in Carlinhos'unu da çok anıyorduk ama Alex Telles'e bağlılığımız çok daha fazlaydı sanki.

Sol bek mazimizde çok büyük bir yara. En son sol bekimiz ne zaman oldu diye soracak olursak, benim jenerasyonum buna cevap verebilir ama benden sonraki jenerasyonun bu soruya cevabı olmayabilir. Hakan Balta'yı izledi onlar, onlar için en iyisi, en uzun vadelisi oydu.

Hakan Ünsal'lara kadar iniyoruz bu sol bek mevzusunda ve her sezon büyük ihtiyaç olmasına rağmen, ısrarla olması gereken sol bek yaratılmadı. Gelen isimler de tutmadı, mevcut isimler de beğenilmedi. Bu yüzden de Çağlar Birinci dahi yedek kontenjanından 3 sezon kaldı bu takımda, ötesi olamaz.

Insua'dan umutluyduk aslında, o iyi bir hamleydi ama Rijkaard'ın vadesi o kadar uzun olmadı. Gelen teknik adamlar da onun üzerinde durmadı, Bülent Ünder'in Insua'yi iki maç oynattıktan sonra Insua'nın Milli Takım'a çağrılma durumu oluştuğunda ''benim sayemde yükseldi'' gibi açıklaması da hala kulaklarımda.

Neyse, tüm bunlar bir yana Alex Telles gerçekten iyi bir hamle. 21 yaşında, önemli bir değer. Genç olması bir yana, potansiyelli olması diğer bir yana, Galatasaray'ın artık bu tip genç yetenekler üzerine yoğunlaşması, scout denen olayı kullanmaya başlaması da çok başka bir yana.

Alex Telles üzerinde büyük bir beklenti yarattık ve bu beklenti de yıllarca istediğimiz sol beke bir türlü ulaşamadığımızdan kaynaklanıyor. Yoksa, Alex Telles'in potansiyeline yapılan bir atıf değil bu. Alex Telles de umarım bu beklentinin farkındadır.

Ayrıca, son yılların en zorlu transferini gerçekleştirdik. Alex Telles'i uzun zamandır konuşuyoruz. uzun zamandır Galatasaray'a geleceğini de biliyoruz ama bizim bildiğimiz bize kaldı gibi bir durum oluştu. Futbolcu, İstanbul'a gelmesine, sağlık kontrolüne de girmesine rağmen hala imza atmama ihtimali vardı. Gerçekten ilginç bir durum ve neden böyle bir durum olduğunu da bilmiyorum, bilmek istemiyorum.

Benim için önemli olan bundan sonrası, Alex Telles'den umutluyum, mükemmel bir transfer yaptık ama Alex Telles'i kullanabilmenin ipleri bizde değil, hatta Hajroviç'i de. Dany, Amrabat ve Riera'nin insafına kalmış durumdayız. Hatta Bruma'nın da sözleşmesinin dondurulmasına federasyon izin vermeyecek deniliyor, anti Galatasaray havası en üst düzeyde.

Önümüzde Gaziantepspor maçı var, lig başlıyor ama biz transfer ettiğimiz futbolcuyu kullanamama ihtimali ile karşı karşıyayız, bu da kimin zaafı, cevabı siz verin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir