22 Mayıs 2014 Perşembe

5+3= Yabancı Planlaması?


Muslera, Chedjou, Dany, Eboue, Amrabat, Bruma, Ontivero, Melo, Hajroviç, Sneijder ve Telles. Kadroda bulunan 11 yabancı futbolcu var ve gelecek sezon kadroda 8 yabancı bulunacak. Bu durumda da Galatasaray'ı yeni bir yabancı kıyımı bekliyor ama herkes yeni gelecek transferler üzerine yoğunlaştı. Oysa Galatasaray'ın atması gereken ilk adım bu bana göre.

Transferde yerli futbolculara odaklanmak doğru yaklaşım. Geçen sezonun en büyük yanlışı buydu bana göre, transferde yabancıya yüklenilmiş ve ortaya çıkan tabloda da yerli rotasyon anlamında büyük sıkıntılar yaşanmıştı. 

Tabii yerli transfer kadar, eldeki bazı yabancılardan da kurtulmak gerekiyor. Transfer adına maddi kaynak yaratmak için de önemli, ayrıca yeni alınabilecek bazı yabancılar adına da.

Muslera, Sneijder, Melo ve Telles'in Galatasaray için olmazsa olmazlar olduğunu düşünüyorum. Bu yabancıların 11'deki yerleri de kesin. Kesin olmayan, ilk 11 için mevcut olan 1 yabancı futbolcu hakkının nasıl kullanılacağı?

Chedjou o 1 kişilik kontenjan için aday mesela ama gündemde yeni stoper arayışları olduğunu görüyoruz. Yeni bir yabancı stoper gelmesi durumunda Chedjou yedeğe de çekilebilir, teklif gelmesi durumunda takımdan da gönderilebilir. Ben kalması taraftarıyım ama ne olur bilemiyorum. Dany de aslında kötü bir futbolcu değil ama çok itibarsızlaştı ve son Beşiktaş macerası da onu iyice düşürdü. Bu yüzden takımda kalma şansını yok görüyorum.


İlk 11'deki yabancı hakkının 5'e düşmesi kötü ama en azından 3 yabancıyı tribünde değil de kulübede oturtabilmek kötünün iyisi bir durum diyebilirim. Alternatif anlamda bu isimleri kullanabilmek, transfer adına yeni stratejileri de beraberinde getirir.

Amrabat'a gidecek gözüyle bakarken, bir ihtimal kulübede 3 yabancı bulundurabilmek onu takımda tutabilir. Gerçi bu kadar iyi teklifler almışken, bu teklifler değerlendirilir diye düşünüyorum ama Malaga formasıyla da büyük çıkış yakaladı, bu anlamda iyi bir alternatif olabilir. Tabii bu mevki adına Bruma da var, sakatlıktan nasıl dönecek bilmiyoruz ama potansiyel anlamda çok kaliteli bir futbolcu.

Hajroviç'in ise yaşanan son mevzulardan sonra takımda kalma ihtimalini görmüyorum. Potansiyeli vardır ama gitmelidir, güven yıkıldı çünkü. Ontivero'yu ise bir sezon iyi bir Türk takımında kiralık olarak izlemek, onun adına birşeyler söyleyebilmemizi sağlar. Kendi futbolcumuz ama hala hakkında çok bilgi sahibi değiliz.

Geriye Eboue kalıyor. Geçen sezonun kayıp isimlerinden biri. Galatasaray'da yaşadığı iki güzel sezonun ardından geçen sezon yokları oynadı, Salih Dursun'du, Veysel Sarı'ydı, Sabri Sarıoğlu'ydu, Semih Kaya'nın sağ bek oynayabilmesiydi derken o bölgede yabancı hakkı kullanmak saçma olacaktı ve bu yüzden de Eboue'e veda edeceğiz. Güzel hatırlayacağımız bir futbolcu tabii, bize kattıkları önemli.

11'de oynayacak 5 yabancıyı seçmek kadar, kulübede oturtacağımız 3 yabancıyı seçmekte bir o kadar önemli olacak. Alternatifler iyi değerlendirilmeli ama transferde yapılması gereken Türk futbolcuya ağırlık vermek.

1 yorum:

  1. eboue kesin gidici orası kesin. dany, amrabat alıcı olursa gider olmadı kiralık.
    Ontivero iyi takıma kiralık gidip kendini geliştirsin.
    Hajroviç türk statüsünde oynamayacaksa takımda durmasının bir anlamı yok. yoksa kiralık yada satılık.
    Chedjou kalmalı bence. muslera, melo telles sneijder in ardından bruma yada yabancı forvet oynayacak. sağlam stoper alınabilir ama yabancı kuralı nedeniyle çoğu zaman oynamayabilecek olması sıkıntı olur. Chedjou hem sonlara doğru alıştı takıma hem çok sıkıntı etmez. ama iyi teklif gelirse satılabilir bence.esas mevzu forvette burak umut ikilisi ile yürümez.ama alacağın forvet yüzünden burak kanatta oynayacaksa o da olmaz. muhammet demir, mevlüt, yada başka bir yerli ile yedeklemeli forvet hattını. umuta çok fazla zaman harcanmaz bu saatten sonra.
    orta saha ve kanatlar için olcan, turgut, gökhan inler ve gökhan töre var. esasında colman alınıp türk vatandaşlığına geçirilirse çok iyi alternatif olur kanaatindeyim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir