17 Mayıs 2014 Cumartesi

Günlerden Arda Turan; Şampiyon Atletico Madrid


"Mayıs ayında lider olma kültüründen geliyorum. İnşallah Atletico ile de Mayıs'ta lider olup, şampiyon oluruz"

Ahmet Çakar'ın, ''Arda Turan Barcelona ile idmana bile çıkamaz, ancak sahasında gidip maç izler'' sözlerini hatırladım da Arda Turan Nou Camp'ta şampiyonluk turu atıyor.

Nereden nereye değil mi, Hagi'nin attığı golde kale arkasında top toplarken sevinen o çocuk, bugün futbol anlamında Dünya'nın kalbinde şampiyonluk sevinci yaşıyor. Üstelik bu adam Şampiyonlar Ligi finaline de çıkacak, yani hikaye bitmedi.

Ama biten bu hikayelerin ardından, Simeone'nin de hikayesini yazmak lazım. Atletico Madrid'i getirdiği şu konum gerçekten inanılmaz. 18 yıl sonra, futbolcu olarak kazandığı şampiyonluk hasretini teknik direktör olarak yine o bitirdi. Yıkılmaz gözüyle baktığımız, Barcelona - Real Madrid kalesini yıkarak.

İnanılmaz bir yapı. Yıldızların sürekli ayrıldığı ama her sezon yeni yıldızların yaratıldığı bir takım. En son örnek, Falcao gitti Diego Costa çıkış yaptı, yarın da Diego Costa gider ve x bir isim o çıkışı yine sağlar. Sürekli tez konusu deriz ya hani, bu tez konusu da değil akıl almaz bu yapıyı.

Aklımız, fikrimiz Soma'dayken yüzümüzü güldüren hadiseler bunlar. Galatasaray'ın da Şampiyonlar Ligi vizesi aldığı bu günde, sadece Galatasaray değil Arda Turan da gülsün diyorduk ve gülüyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir