18 Mayıs 2014 Pazar

O Değil de Drogba Geçti Galatasaray'dan


Çok kullandığım bir söz vardır, bazı futbolcuların yaşı yok derim. Bu futbolcular da her dönem, her şart, fırsat ve imkanda transfer yaparlar. Yaş üzerinden eleştiri saçmadır yani, bu futbolcu sadece bir sezon bile oynasa sana saha içi ve dışında müthiş değerler katar.

Dede'yi uğurladık mesela, yaşayan Dortmund efsanesini. Eskişehirspor'un onu transfer etmesi büyük olaydı ve yıllar içerisinde de çok büyük değerler kattı bu takıma. Ya da Gekas diyeyim, neler yapıyor görüyoruz. Hangimiz yaş üzerinden eleştiri yapabiliriz. Bu örnekler artar, Kuyt gibi.

Mesele profesyonellik anlayacağınız. Bir de bu profesyonelliğin yanına markayı eklediğinizde olay çok daha farklı boyuta gidiyor. Didier Drogba buydu işte. 15 gün öncesinde Wesley Sneijder'i transfer etmiş Galatasaray'ı zaten Dünya konuşuyordu ama Drogba transferinin ardından Sneijder transferini gölgeledi mesela, çok iyi hatırlıyorum.

Didier Drogba'nın Galatasaray'a transferi büyük olaydı ve bizler de 1.5 sezon boyunca bu büyük olaya şahit olduk. Şimdi anlıyorum aslında, Galatasaray'dan Drogba geçmiş.

Dolu dolu geçen 1.5 sezon aslında. Geçen sezon gelen şampiyonlukta payının çok büyük olduğunu düşünüyorum. Mersin İdman Yurdu maçındaki geri dönüşü kim unutabilir ya da ayağının tozuyla çıktığı Akhisar Belediyesi karşılaşmasında getirdiği maçı. 

Hepsinin ötesinde de Real Madrid karşısında gelen 3-2'lik zaferde Galatasaray'a turu inandırmış isimdir kendisi. Tek kişilik gösterilerini çok izledik, tek başına kazandırdığı maçları.

Bu sezona da iyi başlamıştı, Süper Kupa finalinde Fenerbahçe'yi devirmesi, Beşiktaş deplasmanı gibi. Ama Fatih Terim'in ardından Galatasaray'ın yaşadığı şok anında Drogba'ya çok yük bindirdik aslında ve onu ekonomik kullanamamanın faturasını da acı ödedik. Daha iyisini yapabilirdi, daha da çok izleyebilirdik ama futbol bu, iyileri kadar kötüleri de olan bir oyun.

Çok büyük bir efsaneyi yaşamış olduk. Futbol anlamında bize kattığı değerlerin çok fazla olduğunu düşünüyorum. Ne mutlu Drogba'yı Galatasaray formasıyla yaşamayı bilenlere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir