18 Haziran 2014 Çarşamba

Bal Yapmayan Arı Dos Santos, Alemci Jo


0-0'lık bir maçtan ancak bu kadar zevk alınabilirdi. Tempo ve pozisyon anlamında üst düzey bir maç izlediğimizi düşünüyorum. Hatta şu ana kadar turnuvada izlediğimiz en iyi maçtı bile diyebilirim. Brezilya'nın yaratıcı futbolcu sıkıntısı yaşadığı ve Neymar & Oscar gibi isimlerin piyasada olmadığı bir kaşılaşmada ancak bu kadar pozisyona girebileceğini düşünüyorum ama Ochoa duvarına çarptılar. 

İlk maçta beğenilmeyen Hulk'u aradılar mesela, Ramires'le maça başlamak çok yanlış bir tercihti. Fred ise kötü futboluna devam etti, Diego Costa'yı bu anlamda ne kadar yuhalasalar az. Bu hücum görüntüsünde de Brezilya'nın işi zor, başarı gelecekse bunu savunmaları getirecek diyebilirim.

Meksika cephesinden olaya baktığımızda da bol bol ceza sahasının dışından çalıştılar ama bir maçta bu kadar fazla az farkla auta giden şut görünebilir. Sonuç olarak her iki takım da 2. tur adına avantajı ceplerine koydular ve aralarında Hırvatistan'ı harcadılar bir anlamda.

Maça damgasını vuran isim Ochoa. Hep derim, bu turnuvalar piyasa arenalarıdır. Bir maçta değerinizi katlarsınız. Ochoa'yı Fm'den biliriz, potansiyelli bir kaleciydi ama yıllar onu iyi kılmadı. Biraz da yaşadığı kişisel durumlar bunda etkiliydi ama bir şekilde sivrilmeyi başardı ve Fm günlerinin hakkını ancak bugün verebildi. Bonservisi elinde ve bu performansıyla da iyi bir transfer onu bekler. 

Diğer bir hikaye de, Giovani Dos Santos ve Jo'yu aynı anda sahada görmek oldu. Bir zamanların Galatasaray forması altında altın ikili olması beklenen isimleri. Haldun Üstünel izlerken ne düşünüyordu acaba. Onun namını yürütmesinde çok önemli adımlar olmuştu bu futbolcular. O Giovani Dos Santos'un bonservisini almayıp, birkaç ay sonra Stancu'ya 5.5 milyon avro vermekte ayrı bir hikaye. Bal yapmayan arı Giovani Dos Santos ve alemci Jo. Unutulmaz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir