30 Haziran 2014 Pazartesi

Eski Topraklar "Flávio Conceição"


Hakkını fazlasıyla yediğimiz futbolcuların başında gelen bir isim. Hakkını yememiz ise forma giydiği dönemde bir türlü beğenilmemesinden kaynaklanıyor. Oysa bir sonraki sezon maddi imkansızlıkların bizi ittiği Saidou ile yaptıklarımızı görünce, Conceicao ile neler yapardı diyor insan. Gerets de Conceicao'nun takımda kalmasını istiyordu, hatta bir sonraki sezonun sonunda da Saidou'nun da takımda kalmasını istemişti ama o imkansızlıklar bizi Inamoto'ya kadar sürükleyecekti.

Flavio Conceicao önemli bir kariyer. Deportivo ve Real Madrid formasını uzun süre giymiş bir futbolcu. Ayrıca 45 kere giydiği Brezilya Milli Takım forması var. Bu açıdan baktığımızda da önemli bir transferdi. 

O sezon Song & Tomas uyumundan bahsederiz mesela ama o ikiliyi özel kılan isim Conceicao olmuştu. Ergün Penbe ile birlikte oluşturdukları orta saha hattında özellikle defansif katkıları oldukça iyiydi. O dönemde de ikili orta saha oynuyorduk ve o kadar defansif bir orta sahayla da iyi bir iş başardığımızı düşünüyorum. İlerleyen dönemde Selçuk İnan & Melo ikilisini gördükten sonra özellikle. Orta sahada ikili oynatacaksanız bu tip isimlere yönelirsiniz ama yine imkansızlıklardan yola çıkıp, bu tip bir ikiliyle oynamıştık.

Ama bir türlü beğenilmedi futbolu, hep eleştirildi. Beklenti ne ölçüde tutuldu bilmiyorum, belki de kariyerine bakılarak birşeyler konuşuldu ama Conceicao'nun ne kadar iyi olduğunu, onu kaybettiğimiz zaman anladık diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir