10 Haziran 2014 Salı

Galatasaray İçin Transfer Kazanı Kaynamaya Başlamıştır

Gelecek yönünde en büyük engellerden biri, Galatasaray'ın geleceğinin belli olmamasıydı. 9 Haziran itibariyle, Mancini ile devam edilecek mi yoksa yeni bir teknik direktör mü sorusunu hala soruyorduk. Sezon biteli çok olmuş, diğer rakiplere baktığımızda yola nasıl devam edeceklerini biliyor haldeler ama Galatasaray'ın maalesef gelecek sorunsalı vardı.

10 Haziran itibariyle, bu gelecek sorusuna cevap vermiş bulunmaktayız. Mancini ile yola devam ediliyor, 12 milyon avro gibi bir transfer bütçesi var ve takımdan gidecek futbolculardan kazanılacak gelir transfer bütçesine aktarılacak.

Burada önemli nokta, Ünal Aysal ve Mancini'nin anlaşmış olması. Bütçe azdı, çoktu tartışmaları üzerinden gitmeye hiç gerek yok. En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir mantığından yola çıkarak, artık ne yapacağını bilen bir Galatasaray olduğunu düşünüyorum.

Mancini ile yola devam kararı alınması doğru, onunla bir sezon daha geçirmek istikrar anlamında gerekliydi. Artık "bu takımı ben kurmadım" gibisinden bir dayanağı da yok ve ülke şartlarını da çok iyi öğrendiğini düşünüyorum. Mancini başarılı olacaktır, yeter ki kafalarda oluşan her soru işaretine bir cevap bulmak zorunluluğu doğmasın.

Gelelim yeni sezonda nasıl bir Galatasaray izlememiz gerektiğine. Öncelikle Sneijder'in olduğu bir takımda, tüm sistemi Sneijder üzerine kurma gerekliliği var. 4-2-3-1 formasyonu Sneijder'i çok daha değerli kılacağından yapılmak istenen hamleler de aslında bu yönde. Sneijder'i merkezde kullanıp, kanatlara iki tane yerli isim düşüncesi var. Bu düşüncenin de odak noktasında Olcan Adın var.

Olcan Adın transferi önemli. Taliplerine bakıp, oluşacak psikolojik üstünlük önemli bir avantaj. Geçtiğimiz sezona damga vuran 3 yerli futbolcudan biri Olcan Adın. Geçen sezon Trabzonspor'un Avrupa Ligi'nde önemli işler yaptığını düşünüyorum ve Olcan Adın'ın da bu arenada gösterdiği performans, büyük maçlarda nasıl oynaması gerektiğini göstermiştir, büyük maçları oynayabilen bir futbolcu. Bu yüzden de Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi arenasında Olcan Adın gibi bir değere ihtiyacı var.

Bu formasyonda forvet transferi diğer bir soru olacak ama Burak Yılmaz'la devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum, öyle de olacaktır. 5+3 için yabancı forvet fazlasıyla lüks. Mevlüt Erdinç transferini de gerçekleştirip, Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Mevlüt Erdinç'li bir forvet hattının Galatasaray'ı taşıyabileceğini düşünüyorum.

Stoper konusunda ise Chedjou'nun durumu önemli. Dünya Kupası aynı zamanda piyasa arenası, orada oynanacak iki iyi maçın bir futbolcu değeri üzerinde nasıl etki yaptığını iyi biliyoruz. Chedjou'nun da piyasasına göre stoper transferi netleşir. Chedjou kalırsa eğer yeni bir yabancı alınmaz ama gitmesi durumunda da Astori vari bir hamle yapılmak istenir. Ayrıca Koray Günter isminin üzerinde durmak gerekliliği var, bu kamp döneminde büyük aşama kaydetmesini beklediğim bir isim.
Satılacak futbolculardan gelen gelirin de transfer bütçesine aktarılacağını düşünürsek, Amrabat ve Hajroviç gibi piyasası olan futbolculardan gelecek ücretler olacaktır. Bu açıdan gayet iyi bir bütçemiz olduğunu düşünüyorum.
İşin özü, gün itibariyle Galatasaray için transfer kazanı kaynamaya başlamıştır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir