2 Haziran 2014 Pazartesi

Sezonun Hareketi


Galatasaray tarihi çok büyük kaleciler görmüştür. Turgay Şener'lerden başlar bu liste, Simoviç'lere, Taffarel'e kadar uzanır. Ben Taffarel'i yakalayabildim, öncesi için çok fazla yorum yapamam ama o isimlerin efsaneleriyle büyüdüğümü söyleyebilirim.

Benim için Galatasaray kalecilik tarihi Stauce, Hayrettin Demirbaş gibi isimlerle başlar. Galatasaray'ın kalesine gelen her topun gol olacağını zannettiğim yıllar, çocukluk zamanları. Sonrasında Volkan Kilimci, Mehmet Bölükbaşı derken, Taffarel'le duyduğum güven ortamı.

Sonrasında da Mondragon. O da Galatasaray'ın istikrar abidelerinden. Çok mu efsane kaleciydi, hayır ama çok büyük bir karakterdi.

Sonraki hikayeyi biliyorsunuz zaten. Mondragon ve Muslera arasında yaşanan süreç Galatasaray'ın kaleci buhranıdır. Hakkı verilmeyen De Sanctis, çuval kaleci Leo Franco, nereden geldiği bilinmeyen Zapata, her daim aramızda olan Aykut Erçetin ve diğerleri.

Muslera ile aradığı güven ortamını tekrar yakalamıştır Galatasaray. Kalecide tecrübe diyerek, 30 yaş üstü kalecilere alışmışken, aramızda genç katılan ve bu süreçte ezber bozan bir kaleci oldu. Taffarel dahil olmak üzere, Galatasaray kalesinde gördüğüm en büyük isimdir Muslera. Kaleci için genç diyebileceğimiz şu yaşında çok şeyler katmıştır, katmaya da devam edecektir.

Bu çizgiyi de bozmamak adına, Galatasaray sezonun hareketini yaparak Muslera'nın hakkını vermiştir. Futbola duygusal bakmayı severim, bu oyun duygu oyunudur ve Muslera üzerinden asla para yorumu yapmadan, ne alacaksa, aldıysa anasının ak sütü gibi helaldir.

Ne yabancı sınırı derim, ne yerli sevdasına kapılırım ne de Muslera'dan günün birinde vazgeçeceğim düşüncesi içine girerim. Ben de biliyorum, günün birinde bu ayrılık yaşanacak ama o gün bugün değil...

1 yorum:

  1. iyi hoş da çok zam almış. son iki yıla %75 den fazla zam almış. ayrıca üst limit artık 4M£ ya gelmiş oluyor. selçuk burak yarın ağlamasınlar biz neden 3,5 almıyoruz diye. bu arada semih e bu paranın çeyreği verilmiyorsa o da ayıptır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir