14 Haziran 2014 Cumartesi

Uçan Hollandalılar

 
Mourinho & Casillas arasındaki çatışmadan bugüne kadar geldik. O zamandan bu zamana baktığımızda da Casillas'ın eski Casillas olmaktan çok uzakta olduğunu görüyoruz. Hollanda maçıyla da dip seviyeyi gördüğünü düşünüyorum, çok büyük hatalar yaptı ama bu hatalar Hollanda'nın bizlere tarihe tanıklık ettirmesinin de önüne geçemez.

İspanya narkoz etkili takım, bol pas ve uyuşturdukları anda sonuca gidiyorlar. Yıllarca izledik bunu, bu futbol onlara büyük başarılar kazandırdı ama bu futbolun ilacı var artık. Hollanda karşısında da ilk etapta bu ili iyi yaptılar, Diego Costa'yı mükemmel kullandılar (Diego Costa'yla birlikte sahte 9 numarayla oynama zorunluluğu da bitti) ama Diego Costa'yı unuttukları anda Van Persie kendini hatırlattı.

İspanya savunmasının arkasına atılan uzun toplar ve Hollanda'nın yaşattığı tehlikeler. Bu futbolun ilacı bu ve Hollanda da bunu güzel uyguladı. Casillas'ın da hatalarını eklediğimizde Hollanda açısından tarihi bir galibiyet izledik. Robben'in attığı son golde de Ramos'a tur bindirmesi, Casillas'ı yerde sürüklemesi İspanya adına iflasın göstergesiydi diyebilirim.

 
Sneijder'in varlığıdır Hollanda'yı tutma sebebim ve Sneijder sevindiği için ben de seviniyorum. Gol yollarında bugün şanssızdı Sneijder ama 5 golün 2'sinin asisti ona ait.

 
Bir de şunu ekleyeyim, bu tip şampiyonalar büyük piyasa arenalarıdır. Burada oynanacak iki iyi maçın, transfer piyasasına nasıl yön verdiğini yıllarca izledik. Takımdan gitmesini beklediğimiz isimlere de bu gözle bakıyoruz. 2010 Dünya Kupası'nda Elano'yu izlediğim gibi, Chedjou ve Dany'e odaklandım ama Kamerun o kadar kötü takım ki, Chedjou ve Dany'i değerlendirmenin hiç alemi yok..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir