30 Haziran 2014 Pazartesi

Ufuk Ceylan'ın Vedası ve Alternatif Kaleci Sorunsalı


Ümit Milli Takım'da Onur Recep Kıvrak, Ufuk Ceylan'ın yedeğiydi ama geldiğimiz noktada Onur Recep Kıvrak için paha biçemezken, Ufuk Ceylan'ın yükselemediği potansiyeli konuşuyoruz. Değerli bir potansiyeldi ama bu maalesef kullanılamadı. Kullanılamamasında da hata Galatasaray'dan öte Ufuk Ceylan'da.

Şans buldu çünkü, geldiğinin 2. sezonu bu takımda birinci kaleciliğe kadar yükseldi. Galatasaray'ın en kötü dönemlerinden biriydi belki ama bu tip kötü sezonlarda bazı kazançlar elde edersiniz ve gelecek adına bu sizin için iyi bir göstergedir. Ama Ufuk Ceylan bunu kullanamadı, ısrar da edilmesine rağmen sergilediği kötü görüntü devamında Zapata'yı transfer ettirdi mesela.

Sonrasında da gelen Muslera, Ufuk Ceylan adına önemli bir şans olabilirdi. Bu tip önemli kalecilerden ne kazansanız kazançtır. En iyi arkadaşı da oldu Muslera'nın, birlikte çok zaman geçirdiler ama Ufuk Ceylan'a duyulmayan güven Aykut Erçetin'i geri döndürmüştü Galatasaray'a ve devamında Eray İşçan'a kaptırılan 2. kaleci pozisyonuna kadar ilerledi süreç.

5 yıllık Galatasaray kariyerinde ne verdi dersek, geçen sezon kazanılan Türkiye Kupası'nın kırılma anlarından biri olan Gaziantep Belediye maçında kurtarmış olduğu penaltılar. Belki o gün bunu düşünmedik ama kupanın kazanılmasıyla aklıma gelmişti.

Yine de güzel bir insandı, sevilen bir karakterdi. Gidişinin ardından ona veda etmek boynumuzun borcu. Ortada 5 yıllık bir geçmiş var ve Ufuk Ceylan'ın da Galatasaray'a transfer olurken gösterdiği duruşu da asla unutmam. 1 yıl futbol oynamamayı göze alıp, Manisaspor'a direnmişti ve sonunda da bu direnci kırıp Galatasaray formasını giymişti.

Galatasaray kendisi için yeni bir sözleşme önerdi mi bilmiyorum ama eğer önerdiyse ve o bu kolaya kaçmadıysa kendisi açısından müthiş bir adım atmış demektir. Oynaması lazım, Aykut Erçetin misali bir duruma düşmeden, forma giymek istiyor. Umarım güzel bir takımla anlaşır ve değerini biraz olsun törpüler..

Galatasaray açısından olaya baktığımda ise, maalesef iyi bir yerli kaleci alternatifimiz yok. Muslera sonrası uçurum. Eray İşçan'a güvenemiyorum maalesef ve o noktaya iyi bir hamle gerekli. Sinan Bolat veya Hakan Arıkan gibi tecrübeli isimler fena olmazdı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir