15 Temmuz 2014 Salı

Başkalaşım

 
Hazırlık kampları herşeye gebe. Her an sürpriz kazanımlarla karşı karşıya da kalabiliriz, beklemediğimiz isimlerin de gönderildiğine şahit olabiliriz. Bu hazırlık dönemi önemli. Önemi de Galatasaray'ın başkalaşım içerisine girmek istemesinden kaynaklanmakta.

Sabri Sarıoğlu üzerinden gidiyoruz mesela, neredeyse hepimiz tahmin etmezdik onun kampa dahi dahil edilmeden kadro dışı bırakılacağını. Bunun gibi örnekler görebileceğimizi düşünüyorum ve tam tersi şekilde kadroda yer almasını tahmin etmediğimiz bazı gençleri kadroda görebilir ya da düşünmediğimiz bazı isimlerin rotasyonda yer aldıklarına şahit olabiliriz.

Çünkü Prandelli bu izlenimi verdi. Galatasaray şartlarını tanımakla meşgul şu sıralar, bunun bir de Türkiye şartlarını tanıma dönemi olacak ama farklı karakteri bizlerin ezberini bozacak cinsten. Hak edenin formayı kapacağı bir dönem içerisine girdik diyebilirim. Huzuru bozan, isteksiz davrananların da (ismi ne olursa olsun) forma yüzü göremeyeceği.

Gündemi biraz özetlemek istedim. Önceliği Sneijder'e verelim. Dünya 3.'sü bir takımın en önemli isimlerinden biri oldu. Hatta kupanın da en çok koşan futbolcularından biri olduğu ortaya çıktı (bu noktada Hamza Hamzaoğlu hocamıza selamlar). Bir anlamda eski günlerine döndü ve Sneijder gerçek Sneijder olduğunda da Dünya üzerindeki en iyi 10 numaralardan biri.

Doğal olarak talipleri ortaya çıkabilir ama Sneijder'in Galatasaray'a transferi Drogba vari bir transfer değildi. 28 yaşında geldi ve yeniden doğmak adına buradaydı. Yeniden doğdu, Dünya vitrinine tekrar çıktı ve Galatasaray'da bulduğu ortam çok huzurlu. Bu yüzden de gitmesine ihtimal vermediğim gibi, yeni sezonda çok daha büyük sorumluluklarla karşımıza çıkacaktır. Öncelikle sözleşmesini uzatmasını, sonrasında takım kaptanlığına kadar yükselmesini bekliyorum.

Transfer noktasına ise değinirsek, yabancı transferi kamp sonuna kadar bekleriz. Gözden çıkarılan isimler belli ama hala yabancı anlamında doluluk olduğunu söyleyebilirim ve mevcut yabancıların kampta gösterecekleri performans bu transferi şekilllendirecek. Bir stoper ya da forvet düşünülüyor gibi ama hiç alınmayadabilir, bu beni şaşırtmaz.

 
5+3'ün getirdiği zorunlulukla yerli piyasasında hakim olmak isteyen bir Galatasaray var. Olcan Adın transferi müthiş bir hamleydi. Belki sürpriz bir kanat daha gelebilir diye düşünüyorum, Erkan Zengin veya Jimmy Durmaz sürpriz olmazdı benim için. Bu transfere de Bruma, Aydın Yılmaz ve Hamit Altıntop gibi isimlerin nasıl döndüğü şekil verecektir. Bakarsınız Sinan Gümüş bile formayı kapar, yukarıda da dediğim gibi, büyük sürprizlere hazırlıklı olmak lazım.

Galatasaray'ın iyi bir alternatif kaleciye ihtiyacı var. Muslera olmadığında geçen sezon yaşanan sıkıntı malum. Eray İşçan'a oynama alışkanlığı kazandırmak anlamında onu kiralık göndermek ve yerine Sinan Bolat veya Hakan Arıkan gibi bir ismi almak iyi bir hamle olurdu. Sinan Bolat'ı da son zamanlarda sık anıyoruz zaten, büyük ihtimalle o transfer de bitirildi ve kaleci sorunu rahatlıkla çözülecektir. İyi bir hamle. Sinan Bolat'ın Şampiyonlar Ligi tecrübesi de var, ayrıca Kayserispor'da geçirdiği yarım sezon çok iyi değildi belki ama potansiyel vaat ettiği maçlar da oldu. Galatasaray karşısında oynadığı maç misali.

Takımda sağ bek bolluğu varken bir anda sağ beksiz bir duruma gelindi. Eboue, Salih Dursun ve Sabri Sarıoğlu'nun takımın dışında kalmalarının ardından mutlaka bir sağ bek transferi gerekiyor. Bu transferde de akıllara gelen ilk isim Tarık Çamdal. Bu anlamda olmazsa olmaz bir hamledir ve mutlaka bu transferin gerçekleşmesi gerekiyor. Sağ bek için Tarık Çamdal'ı yazabildiğimiz an çoğu taş yerine oturacaktır.

Bunun dışında yazılacaklar kampı, hazırlık maçlarını takip ettikten sonra yazılabilir. Neyin ne olacağını o zaman çok iyi bir şekilde göreceğiz. Yeni dönemden oldukça umutluyum, Galatasaray'ın yaşamak istediği bu başkalaşım oldukça yerinde ve bu konuda Prandelli de işin ehli diyebiliriz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir