11 Temmuz 2014 Cuma

Çok Düşündüm, Mancini Ceyhun Gülselam'da Ne Buluyor Diye?


Ceyhun Gülselam'ın hayatımıza girişi 2008 yılında Unterhaching forması giydiği yıllarda Milli Takım'a çağrılmasıyla ve çıktığı Beyaz Rusya karşılaşmasıyla başlar. Sürpriz bir tercihti, çok genç ve yeni bir isimdi. Fatih Terim'in Milli Takım'da bu tip genç gurbetçi hamlelerini pek görmeyiz ama Ceyhun Gülselam'ı o havuz içerisinde değerlendireceğini göstermişti.

Devamında Trabzonspor transferi derken sürekli yerinde sayan, bir türlü gelişim sağlayamayan bir Ceyhun Gülselam vardı. Ceyhun Gülselam dediğimizde akıllara ilk uzaktan muhteşem şutları gelir. Şut özelliği gerçekten müthiş olan bir futbolcuydu ama son yıllarda kaleye isabet eden kaç tane şutunu hatırlarsınız mesela. Trabzonspor döneminin ilk yıllarında bunu bize gösterdi, potansiyeli ve fizik özellikleriyle de yeni Mehmet Topal izlenimi veriyordu ama Mehmet Topal nerede Ceyhun Gülselam nerede, geçen yıllara baktığımızda.

Galatasaray kariyeri asıl hayal kırıklığı olan. Yaratılan 4-4-2 düzeninde ve Melo & Selçuk İnan istikrarında Ceyhun Gülselam'a pek şans gelmedi ama onun da şans anlamında çok çabalamadığını gördük. Neticesinde gözden düşmesi uzun sürmedi ve bir sonraki sezonun ikinci yarısını Kayserispor'da kiralık geçirdi. Orada biraz potansiyelini törpülemesi ve malum yabancı kontenjanı dolayısıyla da Ceyhun Gülselam'a şans verildi.

Onu asıl değerlendireceğimiz dönem ise Mancini dönemi. Çok kez düşündüm, Mancini acaba Ceyhun Gülselam da ne buluyor acaba diye ama cevabını bulamadığım bir sorudur bu. 

Ben defansif bir orta sahada agresiflik ararım biraz, ısıran futbolcu olmalıdır o. Bu agresifliğe katacağınız ekstra özellikler de (teknik, pas yeteneği gibi) sizi değerli kılıyor. Ceyhun Gülselam basit oynamayı seven bir futbolcu, pas özelliği hiç fena değildir, eskiden iyi de şut atardı ama agresif özelliklerinin hiç olmaması da onu iyi bir defansif orta saha yapmıyor. Seri bir futbolcu da değil, basit oynuyor, fazla ekstraya girmiyor ama bunun yanında çabuk bir futbolcu hiç olamadı.

Anlayacağınız, yabancı kontenjanının ekmeğini en iyi yiyen isimlerden biri olmuştu ama Mancini de takımda kalmadığına göre Ceyhun Gülselam'ın Galatasaray kariyeri bitmiş durumda. Prandelli'nin seri icraatlarından biri de bu oldu, çünkü son 2-3 günü maç kasetlerini izleyerek geçirdi Prandelli ve bu konuda kararını vermiş oldu.

Kayserispor'da geçirdiği yarım sezon onu transfer etmek isteyen Anadolu kulüpleri için iyi bir referans olabilir. O seviyede iş yapabileceğini düşünüyorum, bonservisinin elinde olması elbette büyük bir avantaj olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir