6 Ağustos 2014 Çarşamba

Kerem Gönlüm Galatasaray'da


Ve artık daha öncesinden beklediğimiz buluşma gerçekleşti. İyi bir Galatasaray'lı olan, her mikrofon kendisine götürüldüğü vakit ''Galatasaray'da oynamak isterim..'' demekten kaçınmayan Kerem Gönlüm 36 yaşında Galatasaray forması ile mücadele edebilecek.. 

Kerem Gönlüm'ü bazı yönlerden eleştirebiliriz, özellikle her transfer döneminde Galatasaray'ın adından bahsedip, 36 yaşında bu formayı giyecek olması gibi. Hatta bazılarımız Gönlüm için Galatasaray'ı kontrat için kullaniyor bile demişti, iyi hatırlarım.. 

Ancak bunlardan pek bahsetmeden, Kerem Gönlüm'ün bize parke içerisinde verebileceklerinden bahsetmek istiyorum. Kerem Gönlüm her ne kadar ilerlemiş yaşı olmasına rağmen yerli oluşunuda hesaba katarak hala çok değerli bir uzun oldugu konusunda hemfikiriz sanırım. 1998'den bu yana TBL'de, 1999'dan bu yana Euroleague'de oynamış bir oyuncudan bahsediyoruz ve Euroleague olmasa bile TBL'de pek cok kupa kaldırmış bir oyuncu. 

Kerem Gönlüm'ün doping sıkıntısı sonrası parke içi performanslarını da hatırlarsak, düzensiz Anadolu Efes'in tek düzenli sistem içerisinde emek koyabilen nadir oyunculardan biri olduğunu hatırlamak zor olmasa gerek. Özellikle takip edenler için, Kerem Gönlüm şüphesiz büyük tecrübesi ve 36 yaşına rağmen parke içinde bize katacağı çok şey olacaktır. Bu açıdan kimse Kerem Gönlüm için kötü bir transfer diyemez. 

Hala ilerlemiş yaşına rağmen çabuk ayaklara sahip ve hala iyi ribaunt özelliği taşımakta. Bench ya da ilk beş ne olursa olsun kadroda Kerem Gönlüm gibi bir ismi görmek bizi rahatlatan küçük unsurlardan biri olacaktır. 

Furkan Aldemir için de iyi bir öğretici olacağından şüphemiz olmasa gerek. Parke içinden çok parke dışında da yüksek tecrübesi ile en çok Furkan Aldemir olmak üzere takıma katkısı fazla olacaktır. Ayrıca yakından tanıdığı bir koç ile de çalışacaklarını, hatta şu sıralar milli takım sebebi ile beraber olduklarını belirtmek gerek.. 


Kerem Gönlüm gibi istikrar sever iyi bir oyuncuyu daha önce desteklediğim takımda izlemek isterdim ancak bu sezo'a nasip oldu. Umarım onun da gönülden desteklediği takıma iyi bir katkısı olur..

Çağatay Aydın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir