25 Temmuz 2014 Cuma

Martynas Pocius Galatasaray'da


Henüz pivot transferinde ismi duyamadım ama benim kişisel görüşüm, yapılan transferler içerisinde en önemli isim Martynas Pocius. 

Pocius da tıpkı bu sezon takım arkadaşı olacak Nolan Smith gibi Duke mezunu. Nolan kadar ismi duyulmasa da böylesine bir kolejden mezun olmak büyük avantaj. Martynas yaklaşık 5 yıldır Euroleague arenasında mücadele etmekte ve kolej sonrası ülkesine dönüp geçirdiği gayet iyi iki Zalgiris sezonundan sonra kendini bir anda Real Madrid gibi dev bir takımda buldu. Ancak Real'de derin rotasyon içerisinde kendisine pek süre bulamadı ama bulduğu dakikaları da kötü geçirdi diyemeyiz. 

Real Madrid sonrası evine Litvanya'ya yani Zalgris Kaunas'a geri dönüş yaptı. Saras ve Javtokas ile Euroleague'de top 16 ötesini göremeseler de Litvanya'da şampiyon Zalgiris Kaunas oldu. 

Biraz parke içine dönüp Pocius'un neler yapabileceği hakkında düşüncelerimi belirteyim. Pocius için diğer bir transferimiz Micov gibi biraz aynı şeyleri söyleyeceğim. Pocius her vakit kendini rahat hissedip topu elinde buldugu an skorunu üretebilen, pozisyon yaratabilen, değerli bir oyuncuya bürünebiliyor. Ve artık Galatasaray'da o ortam onun için oluşacak. 

Geçen sezon ki Zalgiris'i çok takip edemesem de izlediğim maçlarda bunu hemen görebildim. Kritik şutları atmaktan çekinmeyen, sorumluluk alan ve bunu başarı ile yapan bir Pocius vardı. Zalgiris kadro olarak Euroleague başarısı için kesinlikle vasat bir kadro. Şimdi Pocius daha iyi bir kadroda ve topu Real'e nazaran daha çok elinde göreceği bir ortam'a. Ayrıca Pocius şu an kariyerinin en olgun dönemlerini yaşamakta. 28 yaşında ve iyi bir koç, iyi bir takım ile rolü çok daha iyi olacak. 

Pocius için benim kişisel olarak beklentim şu sezon yapılan bütün transferlerden daha fazla. Yanında kontrol manyağı lider gibi lider Carlos Arroyo olacak ve bu skorer bir oyuncuyu her vakit sahada rahatlatan bir unsurdur. 

Pocius'un biraz kişisel özellilerinden bahsedersek hiç fena bir oyuncu olmadığını anlayabiliriz. Pocius gayet atletik ve ilk adımı çok çabuk olan bir oyuncu. Şutu gayet tehlikeli, saha görüşü bir 2 numara için hiç fena değil. Artık Pocius'un her yıl yaşadığı mental ve kafa olarak oyundan kopma olayını kenara atıp en doğru ortamda oyununu oynaması gerek. Kısa bir özet ile şunu söyleyebiliriz, Martynas Pocius'ın çıkıp kendi basketbolunu oynaması ve iyi bir takımda iyi bir rol alması için her şey uygun. Beklentim büyük kendisinden umarım karşılayacaktır..

Çağatay Aydın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir