20 Temmuz 2014 Pazar

Oumar Niasse Lokomotiv Moskova'da


Ligimizde iki sezondur yaşadığımız bir Akhisar Belediyesi gerçeği vardı. Mütevazi bütçelerle ama büyük yürekle geldikleri noktayı hep konuştuk. Bir alt ligden getirdikleri kadroyla, eldeki imkanları da çok iyi kullanarak çok keyifli bir takım olmuşlardı ve bu başarıda da Hamza Hamzaoğlu gerçeğini unutmak mümkün olmaz.

Hamza Hamzaoğlu'nun ardından gelişen Akhisar Belediyesi'nin ise onları özel kılan tüm gerçeklerden uzaklaştığını görüyoruz. Çok sayıda futbolcuyla yollar ayrıldı, birçok isim takıma katıldı ve katılmaya devam ediyor derken bildiğimiz Akhisar Belediyesi şu sıralar yok. Mustafa Reşit Akçay'ı severim, güzel bir teknik direktördür ama o da bir alt ligde onu özel kılan tüm gerçeklerden Süper Lig arenasında sıyrılmış gibi.

Gelelim asıl mevzuya. Tüm bu değişim içerisinde yaşayacakları en büyük başkalaşım Niasse'nin Lokomotiv Moskova'ya transferi olacak. 5.5 milyon avro'luk bir bonservis söz konusu ve bu para neredeyse Akhisar Belediyesi'nin yıllık maliyetine eşit. 

Niasse'nin transfer başarısı zaten ortada, bunu hep konuştuk. Burada konuşulması gereken, Akhisar Belediyesi'nin bu parayı nasıl kullanabileceği olacak. Eski yapıda bu para akıllı şekilde değerlendirilebilirdi, buna inancım tam olurdu ama geliştirdikleri yeni yapıda bu paranın nasıl değerlendirileceğini çok merak ediyorum.

Niasse de bir sezonda ortalığı kastı kavurdu. Forvetsizlikten onu Türk vatandaşı yapmaya, Milli Takım'da oynatmaya da çalıştık, büyük takımların radarına da soktuk ama o Lokomotiv Moskova'ya giderek Fernandes'in takım arkadaşı olacak. Emenike'nin gidişine benzer bir gidiş aslında. Emenike'nin Rusya yolunda arada bir Fenerbahçe var ama Fenerbahçe'ye transfer olmasaydı da yolu direkt Rusya'ya düşecekti yine.

Bakalım geri dönüş yapacak mı, futbolu ne ölçüde gelişecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir