11 Temmuz 2014 Cuma

Prandelli'nin Başlangıcı

Üç gün içerisinde takımı tanımanın imkanı yok, bu süreçte Prandelli'nin önemli yardımlar aldığını düşünüyorum. Scout ekibinden, Taffarel'e, Mancini'ye hatta yönetime kadar. Ama Prandelli'nin böylesine sert bir giriş yapması da önemli.

Sercan Yıldırım ve Yiğit Gökoğlan gibi isimlerle yola devam edilmeyeceğini zaten tahmin edersiniz ama Sabri Sarıoğlu gibi bir isimle yola devam etmeme kararı düşündürücü bir olay. Bana göre doğrudur, başkasına göre yanlıştır mevzusu değil ilk olarak mesele, geldiğinin ertesi böyle bir karar verebilmek gerçekten önemli bir otorite gerektirir.

Sabri Sarıoğlu sevdiğimiz, saydığımız önemli bir Galatasaray değeri bana göre. Futbolunu eleştiririz, beğenmeyiz ama Sabri'dir o, herkes gider o kalır mantığı kafalarda yerleşmiştir. Ama Prandelli bu yolu izlemeyip, başarıya giden süreçte kendisi için başarıya odaklı futbolcularla yola devam kararı aldı. 

Geçen sezonu da kötü geçirmemişti aslında, yabancı sınırının ekmeğini fazlasıyla yiyen yerlilerden biriydi. Sezonun son bölümüne doğru onu sol bek olarakta izlemiştik ama yeterliliğini tartışırız tabii. Buna rağmen o performansın ardından, en azından rotasyonda bulunsun mantığı ön plana çıkabilir.

Mancini'nin yardımcısı Salsano'nun görevde kalmaları durumunda Galatasaray'dan ayrılacak çok sayıda futbolcu olacak söylemi vardı. Bu söylemden yola çıkıp, Prandelli'nin Mancini'nin görüşlerine büyük önem verdiğini düşünüyorum. Dediğim gibi üç günde takımı tanımak, bilmek çok zor. Takımla ilk idmanını dahi bugün yapabildi Prandelli ve bu süreçte de bazı yardımlar alması doğaldır.

Sabri Sarıoğlu'suz bir Galatasaray'ı izlemekte farklı bir duygu olacak. Çok fazla romantizm içerisine düşmek istemiyorum, şu süreçte Prandelli'nin aldığı her karara saygı duymak, desteklemek görevimiz.

Ayrıca Engin Baytar, Sercan Yıldırım, Yiğit Gökoğlan, Eboue, Dany, Ontivero, Endogan Adili, Gökhan Zan ve Kaan Baysal gibi isimlerde kampta yer almayacaklar. Bu isimlere de baktığımızda beklenen isimler de var, kafa karıştıran noktalar da var elbette. 

Endogan Adili özelinde konuşmalı mesela. Kim izledi, neye dayanılarak bu transfer gerçekleşti, kim istedi gibi tonla soru sorulabilir bu isim üzerinde. Pasaport sorunu, geçen sezon yaşadığı sakatlık derken garip bir öykü. Kaan Baysal ise dün transfer edilip, bugün kamp kadrosunda yer almayan bir futbolcu. Altyapıya gönderileceği söyleniyor ama A takımda oynamak adına Galatasaray'a imza attığını biliyoruz. O da garip bir durum.

Bunun dışında Gökhan Zan'ı tartışabiliriz. Tecrübesiyle kalmalı yönünde bir yorum gelebilir ama sezonun yarısını sakat geçirmesi maalesef onun Galatasaray'ın yeni Emre Aşık'ı olma yolundaki en büyük engeli oldu. Yine bir sakatlığı olduğundan ve 15 güne ihtiyaç duyduğundan da söz ediliyor. İlerleyen dönemde takıma dahil olabilir ama şu aşamada kamp kadrosunda görünmüyor.

Engin Baytar için ise yorumum, maalesef şu aşamada bulabileceği olası şansı Rizespor'a kiralık gittiğinde söylediği sözler, yaptığı hal ve hareketlerle kaybetti. Prandelli'nin de aldığı en doğru kararlardan biri olduğunu düşünüyorum.

Yabancı sınırlaması da Eboue, Ontivero ve Dany gibi isimleri kamp döneminin dışında bırakacak. Eboue'ye güzel bir veda ederiz, yaşattığı çok güzel zamanlar var ama futboluyla geldiği noktada maalesef takımda kalmasının imkanı yok.

İşin sözü sezon ses getirerek başladı. Prandelli'den ilk etapta Kalli vari hareketler görüyoruz. Umarım başarısı da o oranda olur. Böyle bir değişime Galatasaray'ın ihtiyacı var..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir