23 Temmuz 2014 Çarşamba

Rapid Wien 3-1 Galatasaray, Kalecin Yoksa


Galatasaray'ın henüz 2. maçı, rakip ise sezona başlamış ve ilk haftayı da geride bırakmış. Fizik olarak arada farklar var ve bu açıdan baktığımızda eleştirilerde fazla acımasız olmamak gerekiyor ama yapılan yorumlara baktığımda durum bu değil.

Hazırlık maçları eksikleri görmek için, skor sonradan gelir. 3-1'e çok aldanmamak lazım, yenilen 2 gol bariz Eray İşçan hatası. Eray İşçan'dan da 3. kaleci bile olmayacağını görmüşüzdür. Sinan Bolat tam da bu yüzden alındı, bu yüzden Sinan Bolat'ın aldığı ücret üzerinden yürümenin de mantığı yok.

Ön alanda çok basmadı Galatasaray, işin tempo kısmında yapması gerekenin şu an uzağında. Çünkü hazırlık maçları yeni başladı ve bir anda yüklenmenin mantığı yok. Bu yüzden de Rapid Wien çok rahat hücuma çıktı, özellikle de maçın ilk yarısında Telles'in kanatını tamamen bitirdiler. 

Buna rağmen Galatasaray'ın pozisyonları var. Burak Yılmaz'ın kaçırdıkları, Bruma'nın direkten dönen topu gibi. Hazırlık maçı olmasına rağmen kazanılacak bir maçtı ama son vuruş eksikliği, fazlasıyla da kaleci eksikliğiyle kaybedilen bir hazırlık maçı. 

4-2-3-1'in merkez kısmında Emre Çolak'ı da çok etkisiz gördük aslında. Dikine oynayamadı bugün Galatasaray, oysa ilk hazırlık maçında artısı dikine oynamasından kaynaklıydı. Umut Gündoğan daha iyi bir görüntü çizmişti mesela. Öyle bir sistemde Burak Yılmaz daha etkili olur. Galatasaray eğer hücumda kalmayı, top tutmayı düşünüyorsa, o formasyonun forveti Burak Yılmaz olmayabilir. İlk maç Burak Yılmaz'a daha uygundu ama o maçta oynamadı.

Bruma'yı böyle görmek büyük özlem, gerçekten harika bir maç çıkardı. Hazır olmamasına rağmen güçlendiğini net şekilde belli ediyor, tekniğiyle bu sezon fazlasıyla can yakacak gibi.

Bir de Veysel Sarı'ya bir artı çizmek lazım, belki ilk yarıda değil ama ikinci yarıda takım tamamen düştüğünde düşmeyen tek futbolcu oldu. Sürekli bindirdi, denedi, çabaladı. Hamit Altıntop'a göre daha hareketli, daha sağ bek oynayabilir ama hala asıl isim bulunamadı.

Agresif bir maçtı ayrıca. Rakip ve fazlasıyla hakemden kaynaklı bu da. Sonuç olarak, eksikleri görmek adına güzel bir maç izledik. Galatasaray'da kazanabilirdi ama bahsettiğim noksanlar maçı kaybettirdi, sağlık olsun.


Çare bu adamlar..

1 yorum:

  1. hocam erayla yıllık 700 bin tl ye nasıl sözleşme yenileniyor?kim yapıyor bu sözleşmeleri aga.eray dan amatör lig kaleciside olmaz bence.hiçbirşey oynamadan(ki bundan sonrada oynamayacak)3 milyon tl yi götürdü.galatasaray kötü yönetiliyor aga.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir