25 Temmuz 2014 Cuma

Yeni Stoper?


Yeni sezona önceliği iç transfere vererek girdi Galatasaray, bu belli. Takımın iskeleti korunuyor ve maddi anlamda da futbolculara verilen tavizler var. Bu maaş artışlarını tartışabiliriz ama 5+3'ün getirdiği ve dayattığı durumu unutmadan. Eray İşçan haricinde de iç transferde atılan tüm adımları doğru buluyorum.

Hakan Balta'nın da sözleşmesinin uzatılmış olmasına çok sevindim. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyordu ve bu işi şimdiden halletmek Hakan Balta'ya verilen değerin göstergesi. Sol bek performansını yıllar yılı tartıştık ama stoper oynamaya başladığı zamandan bu yana gösterdiği bir istikrar var ve Mancini'nin de bu anlamda gözdesiydi, Prandelli'nin de vazgeçemeyeceği isimlerden biri olacaktır.

Biraz da bu yükseliş zaten yeni stoper transferinin istenmemesinin nedeni. Hakan Balta'nın bu formu, Koray Günter'in potansiyeli bu anlamda iyi nedenler. Chedjou'nun durumu biraz şüpheli ama o da biraz daha istikrara yönelik oynayabilirse Galatasaray'ın bence de yeni bir yabancı stoper hamlesine ihtiyacı yok. Yabancı sınırı malum, 5+3'e uygun kadro kurmakta herkes çok zorlanıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir