14 Ağustos 2014 Perşembe

Bir Kariyer Hikayesi


Colin Kazım Richards'ı da futbol tarihimizin ilginç hikayeleri arasına alacağız. Yeteneği ölçüsünde (oynadığı takımlar itibariyle) hiç de fena olmayan bir kariyer. Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final görmesi, Galatasaray forması giymesi, Euro 2008 kadrosunda önemli bir parça olması gibi. Üzerine koyarak ilerlemesini beklediğiniz bir yetenek ama o ısrarla yerinde saymayı tercih etmiş, bu düşüşe rağmen Feyenoord gibi bir takıma kiralık olarak gitmeyi başardı.

Galatasaray'dan ayrılmasını anlamamıştım aslında. Tam onun ortamıydı Galatasaray. Fatih Terim zaten Colin Kazım'ı sever, Milli Takım'da da ilk olarak şans vermişti, kimse beklemezken Euro 2008 kadrosunda tutmuş ve 11'in de değişmez bir parçası yapmıştı. Galatasaray kariyeri de bu anlamda iyi gidiyorken, 11'in önemli bir ismiyken o ayrılmayı tercih etti, Yiğit Gökoğlan transferinden mi çekindi bilmiyorum ama Olympiakos'a gitti. Oradan Blackburn Rovers derken yine Galatasaray'a döndü, yabancı kontenjanı sayesinde takımda kalır diye beklerken Bursaspor'la anlaştı.

Herşeye rağmen sığınacak iyi bir liman bulabiliyor, bu da Kazım Kazım'ın kariyerinin özeti. Bursaspor günleri iyi geçer diye beklerken, orada da tutmadı. Daha da şaşırdığım, Şenol Güneş böyle isimleri kazanmayı severken (Burak Yılmaz misali) Kazım'ı hiç denemedi bile. Koca bir sezonu da iptal olarak geçirmesine rağmen, Feyenoord'a kiralık gidebilmesine hala şaşırıyorum. 20-21 yaşında tutmamış, tutma imkanı olmayan yetenekler şans bulur da, 28 yaşına gelmiş bir ismin üzerinden hala yetenek var diye hareket etmek, bir menajer başarısı mıdır bilmiyorum.

Galatasaray kariyerinde ilklerin adamıdır ayrıca. Ali Sami Yen'de atılan son gol, Galatasaray lig tarihindeki 3000. gol gibi.  Bir de onu yabancı futbolcularla kurduğu diyaloglarla hatırlarız. Zaten hiç yerli bir futbolcu gibi olmadı, öyle hareket etmedi ama takımda da yabancı futbolcular için uyum elçisi gibiydi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir