14 Ağustos 2014 Perşembe

Gökhan Zan'ın Dönüşü


Emre Aşık'ı severim, bu sevgimin de kaynağı son Galatasaray döneminden kaynaklıdır. 20 maç oynamasa, 21. maç saha çıkar ve sanki 20 maçtır oynamış gibi katkı verirdi. O yaşta, böyle bir katkı verebilmesi takım için çok değerliydi ve futbolu bırakana kadar her dönem hangi teknik direktör gelirse gelsin ondan vazgeçemedi.

Gökhan Zan'ı da severim, o da o yoldan ilerlediği için. Gökhan Zan da 20 maç oynamasa, Emre Aşık misali 21. maç sanki 20 maçtır oynamış gibi mücadele eder, katkısını verir. Performansı hep standarttır, 10 üzerinden 6.5'un altına asla düşmez ve Galatasaray'da geçirdiği sezonlar boyunca da Gökhan Zan bizi şöyle yaktı diyebileceğiniz maç yoktur belki de.

Her kritik dönemde de forma şansını mutlaka bulur, sezonu o tamamlar. Fatih Terim'le gelen 2. şampiyonluk mesela, Kayseri deplasmanından itibaren o oynamıştı ve şampiyonluk yürüyüşünde katkısı büyüktür. Ya da geçtiğimiz sezonu hatırlayın, Mancini'nin ayağının tozuyla oynattığı isimdir, Juventus deplasmanını akıllara getirin.

Bunun gibi birçok örnek verilebilir ama Gökhan Zan'ın müthiş bir kariyeri olmadıysa, bunun da nedeni yaaşadığı sık sakatlıklar. Maalesef bu konuda dertli ve sakatlıklar yüzünden müthiş bir kariyer çizemedi kendisine. Yine de Galatasaray formasını bu kadar sezon giyebilmek büyük iş, hala da ondan vazgeçilemediğini görüyoruz.

Transfer konusunda da sıkıntı yaşıyoruz, yabancı kontenjanı belimizi büküyor maalesef. Yine de bir yabancı stoper isteniyor ama Gökhan Zan döndüğüne göre bu Chedjou ayrılığı anlamına gelebilir ama Chedjou'nun da gitmesine ihtimal vermiyorum. Yerli bir alternatifte lazım, çünkü sağ bek için yerli bir isim gerekli ve kimseyi alamıyoruz. Bu durumda Semih Kaya'yı geçtiğimiz sezon olduğu gibi sağ bek alternatifi yazmak adına, stopere yerli bir hamle gerekebilirdi ve biz bunu Gökhan Zan'ı yeniden kazanmayı deneyerek aşmak istiyoruz, doğru da bir karar bu.

Raporlara baktığımızda fitness anlamında Gökhan Zan, bu yaşa ve bu sakatlıklara rağmen hala üst sıralarda ve kadro dışı kalan isimler arasında da tartışılmaz lider. Onun bu profesyonelliği de tekrar takıma dönmesini sağladı. Umarım sağa sola fazla bulaşmadan (geçen sezon Melo hadisesi gibi), kendi işine bakar ve forma günü geldiğinde yine beklenen katkıyı gösterir.

Gökhan Zan dışında da herhangi bir kadro dışı kalan ismin takıma geri döneceğine inanmıyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir