29 Ağustos 2014 Cuma

Nordin Amrabat Malaga'da, Özel Olduğu Takımda


İnat transferi ve onun uğruna ödenen 8 milyon avro'nun yarattığı beklenti altında ezilen bir adam. Bu Amrabat'ın suçu değil, Amrabat standartları itibariyle bugün Malaga'nın yanıp tutuştuğu bir futbolcu. Galatasaray penceresinden baktığımızda ise yabancı kontenjanını rahatlatmak adına gözden çıkarılan yabancılardan sadece biri.

Amrabat'ı severdim, hala da severim. Onun için yaratılan beklenti Amrabat'ın suçu değil. Beklentiyi maalesef karşılayamadı ama bugün en iyi Galatasaraylıyım diyenlerden Galatasaray'ı daha da sahiplenmiş bir futbolcudur. Malaga'da geçirdiği müthiş sezonun ardından ve onu ısrarla istemelerine rağmen o Galatasaray adına tüm şartlarını zorladı ama maalesef kendisiyle devam edilemiyor. Yasin Öztekin transferinin ardından ve 5+3'ün dayatmalarından sonra Amrabat Galatasaray kadrosunda lüks kalacaktı ve bu anlamda Malaga'ya kiralanmasını olumlu buluyorum.

İyi futbolcu, güzel karakter ve Malaga forması altında da özel bir isim. Umarım Malaga formasıyla yine iyi işler çıkarır ve kendisini takip ederiz. Futbol anlamında değil belki ama karakter anlamında benim için yer etmiş futbolculardan biri olacak.

Galatasaray günlerine de döndüğümüzde, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yürürken yaptığı asistler unutulmayacak detay olacak. Burak Yılmaz'ı o sezon Şampiyonlar Ligi'nde iyi kılan isimlerden biriydi ama aynı performansı ligde gösteremedi, diğer sezonda da yabancı kontenjanının kurbanı oldu.

+1 kontenjan demek bu transfer. Beklenildiği gibi Ontivero, Eboue ve Dany ayrılıkları da gerçekleşirse 2 yabancı hakkı doğacak Galatasaray için ve transferin son zamanlarında nasıl hamleler geleceğini de hep birlikte göreceğiz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir