6 Ağustos 2014 Çarşamba

Sercan Yıldırım Balıkesirspor'da


Her sezon Sercan Yıldırım adına aynı şeyleri yazıyoruz ama yine yazalım. Türk futbolunun olmamış, olmayacak futbolcularından biri. Bundan seneler önce bugüne baktığımızda Batuhan Karadeniz'le birlikte rüya forvet ikilisi olarak gördüğümüz bu adamlar, bugüne geldiğimizde asansör futbolcu konumundalar. Her sezon yeni bir takım, yeni bir heyecan. Sonuç ise hep aynı, doğal başarısızlık. Geldikleri bu noktada da ortak paydaları o kadar büyük ki.

Şans da geliyor, gelmiyor diyemezsiniz. Sercan Yıldırım'ın yaşadığı o düşüş içerisinde Galatasaray'a transferi büyük bir olaydı mesela. O risk alınırdı, Galatasaray kötü hamle yaptı diyemeyiz ama ilerleyen süreçte Sercan Yıldırım'dan birşey olmayacağını anlayıp, onu başka takıma kiralarken sözleşme uzatılması, 700 bin avro gibi bir yıllık ücret verilmesi, bugün ise o gün yaptığın hatanın ceremesini çekmek futbol yönetiminin kötü bir göstergesi.

Doğal olarak elden çıkaramıyorsun bu adamı, kimse o topa girmiyor. Galatasaray'ın uğradığı zarar oldukça büyük ve bir süre daha bunu yaşayacak. Bugün de Balıkesirspor'a kiralandı kendisi ama ligin devre arasında Galatasaray'a geri dönme ihtimali çok yüksek, bugüne kadar da hep böyle oldu. Artık ona kucak açacak bir Bursaspor olmadığını da söylememiz gerekiyor.

Balıkesirspor cephesinden olaya baktığımda da yanlış işler yaptıklarını söylemek lazım. Akhisar Belediyespor gibi bir örnek varken ve bu tip transferle başarısız olan bir o kadar takım varken, onlar Gökhan Ünal, Sercan Yıldırım, Alanzinho, Hasagiç gibi isimlerle bazı şeylerin bizlere tekrarını sunuyorlar. Futbol bu, belli olmaz demek isterim ama adımlar yanlış, takımın da dengesi bir kere bozuldu. Ligin devre arasında yeni bir Balıkesirspor izleme ihtimalimiz yüksek, belki yeni bir hoca ama fazlasıyla yeni transferlerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir