15 Eylül 2014 Pazartesi

Başlıyoruz "Şampiyonlar Ligi"

Eskişehirspor maçında kaybedilen puanın telafisi var, ligin henüz 2. haftası ve son gün gelen transferler, bu isimlerin de banko oynayacak futbolcular olması derken telafi edilebilir, zaman gerekiyor. İşin Şampiyonlar Ligi boyutuna indiğimizde ise içeride oynayacağımız Anderlecht maçının telafisinin olduğunu düşünmüyorum, böyle de bir gerçek var.

Eskişehirspor maçında oynanan futbola bakarak Galatasaray için karalar bağlamam. Kötü bir futbol vardı, hücum anlamında keyif vermedi belki ama işin Avrupa noktasında Galatasaray değişiyor. Başında hangi teknik adam olursa olsun söz konusu Avrupa olduğunda Galatasaray kimlik değiştiriyor, bu da Avrupa geniyle alakalı bir durum. Bu yüzden Eskişehirspor maçında şöyle oynadık, Anderlecht maçında da aynısı olur demek mümkün değil.

Zor ama keyifli bir grup. Real Madrid ve Juventus'lu gruba göre daha imkanlı belki ama çok zor. Böyle zor bir grupta da Anderlecht maçlarını kazanmak zorundasın, ortaya bir iddia koyacaksan. Dortmund veya Arsenal gibi takımlar Anderlecht maçlarına 6'şar puan yazabilirler belki ama maalesef Galatasaray'ın bu tip takımlara karşı zorlanabildiğini görüyoruz.

Arsenal veya Dortmund'a karşı kazanmak, puanlar almak Galatasaray adına sürpriz olmaz bence, geçmiş yıllara baktığımızda bunu görüyoruz. Geçen sezona bakın, Juventus'tan 4 puan alabildik, Kopenhag deplasmanında ise kaybettik. Anderlecht'in de ne yapacağını kestirmek güç, belki grubun en zayıf halkası durumundalar ama onlar da önemli bir futbol kültürü, bunun altını çizmek gerekiyor. Galatasaray için de telafisi olmayan ama o kadar da kolay geçmeyecek bir maç

Yabancı sınırının olmaması Galatasaray'ı daha alternatifli kılıyor tabii, 8 yabancısını en iyi şekilde kullanabilir. Mesela, Tarık Çamdal'ı sağa atıp Telles'i solda oynatmak mümkün. Ligde 6 yerliyi seçmek için karalar bağlanırken, Anderlecht karşısında asıl Galatasaray'ı izleyebiliriz. Melo da oynayacak, seyirci de olacak, Pandev, Dzemaili gibi isimler de birlikte oynayabilecek derken Prandelli'nin eli daha rahat.

İşin özünde ise Şampiyonlar Ligi yatıyor, sonunda başlıyoruz, gerçekten özledik. Galatasaray'ın ait olduğu yerin bu lig olduğunu düşünüyorum, Şampiyonlar Ligi'nin verdiği keyif ve heyecan çok başka. Yarın da Galatasaray'ın yapması gereken Avrupa kimliğini ortaya koyması, bu geni hatırlaması. Zor bir gruptayız ama ortada bir iddia varsa bu da Galatasaray'ın geçmişte başardıklarıyla ilgilidir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir