17 Eylül 2014 Çarşamba

Bu Adam Takımın Kaptanı, Unutulmamalı


En dip noktayı görmüş olan Galatasaray'ın yeniden yükselişinde ki en önemli 2-3 isimden biridir Selçuk İnan. Bir anlamda onun Galatasaray'a transfer olması Türk futbol tarihinin de kader noktalarından biri olmuştur ve ilk şampiyonlukta da Selçuk İnan'ın katkısını tartışamayız.

Sadece bir sezon içerisinde Galatasaray'ın simge isimlerinden biri konumuna geldi ve takım kaptanlığına kadar da yükseldi. Geçen yılları birazdan tartışırız, performansı, futbolu inanılmaz bir düşüş içerisine girmiştir ama şu an yaşadığımız süreç Selçuk İnan'ı kaybetme sürecidir ve acil önlem alınmazsa son kaçınılmazdır.

Hala Selçuk İnan'ın önemli bir değer olduğunu düşünüyorum, benim çok sevdiğim futbolcuların başında gelir. Futbolunu ben de beğenmiyorum, en ağır eleştiriyi de ben getiriyorum ama geçmişi ve onun karakterini de unutmadan. Selçuk İnan'ın yeniden toparlanmaması için hiçbir neden yok, bu anlamda Prandelli çok büyük bir değer ama şu sıralar Selçuk İnan'ı sürekli 11 başlatmaktan öte, onu en azından 2-3 hafta yedek oturtabilmek en azından kafa olarak Selçuk İnan'ı geri getirebilir. 

Bu adam takımın kaptanı, bu unutulmamalı. Ayrıca aldığı para üzerinden eleştiriler geliyor, Burak Yılmaz'la ikisinin sözleşmesinin uzatılması da o sırada yanlış bir hareketti ama bunun sorumlusu bu futbolcular değil yönetimdir. Para üzerinden eleştiri yapmak çok çirkin ya da doğru eleştiri doğru kişilere yapılmalı.

Fatih Terim'le gelen 2. şampiyonluğu hatırlayın. Melo felaket girmişti sezona ve her maç kötü oynuyor, takıma geç katılması üzerinden eleştiriler geliyordu. Melo'yu birkaç maç yedek bırakınca, Melo'nun nasıl toparladığını gördük. Aynı şekilde, bir Kasımpaşa maçının ardından Burak Yılmaz'ı da iki hafta yedek oturttu, ısınmaya dahi gönderilmedi ve dönüş yaptığı Antalyaspor maçıyla birlikte çıkışını yeniden izledik.

Selçuk İnan için de yapılması gereken bu, kimsenin forması garanti olmamalı. Kafa olarak kendisini toparlamaya ihtiyacı var bu adamın, gittiği yolun adı tükenmişlik sendromu olacak ve geri dönüşü olmayan bir yola da girmek üzereyiz. İşin tepki boyutunu maalesef ayarlayamıyoruz, doğru yerde doğru zamanda o tepkiyi gösteremiyoruz.

Henüz 2 lig maçı oynadı bu takım ve ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıktı. Evet, içeride oynanan Anderlecht maçının telafisi yok ama günah keçileri çıkarmak adına da çok erken bir dönem. Nasıl başarsak öyle gider, bu haftalarda böyle tepkiler geliyorsa ilerleyen haftaları düşünemem. Destek döneminde olduğumuzu düşünüyorum ve biraz zaman vermek gerektiğini düşünüyorum. Bütün takım için bu söylediğim.

Prandelli'nin adaletine güveniyorum ve umarım Selçuk İnan'ı biraz dinlendirir. Onu en iyi şekilde kazanmanın yolunu Prandelli biliyor..

7 yorum:

  1. Aslında Selçuk aynı futbolu oynuyor. İki sene önce oynadığı futbolla bugün oynadığı futbol arasında öylesine abartıldıldığı kadar büyük fark yok. Selçuk daha öncede çok fazla yan ve geri pası yapıyordu. Taraftar takımın iyi gidişatında bunu fark edemiyordu.Ne zamanki bu sene G.Saray istenilen düzeye gelemedi medya Selçuk u hedef adam olarak ortaya attı. Her türlü gaza çabuk gelen bilinçsiz taraftar da takımın en düzgün, en karakterli futbolcusunu ne yazık ki ıslıklar hale geldi.
    Bugün Barcelona da oynayan Xavi ye dikkat edin. Maç içerisinde en az Selçuk kadar bolca yan ve geriye pas yapar.Eleştirilmez.Ama aynı zamanda da oyuna skora katkı yapacak performansta gösterir.Bunda temel neden Xavi nin yakınında, sürekli hareket halinde, yer değiştiren, boşta pas verebileceği birkaç takım arkadaşının olabilmesi. Bugün insafsızca eleştirdiğimiz Selçuk u Barcelona orta sahasına koyun asla sırıtmaz. Ancak Selçuk G.Saray da Xavi nin Barcelona da yaptığını yapamıyor. Sürekli hareket halinde, boşa kaçan, alan yaratan yakınında yardımlaşacağı, dikine pas yapacağı arkadaş bulamıyor.. Bu takımı oluşturan oyuncu kalitesi ve sistemin sonucu. Selçuk Manisa da , Trabzon da bundan farklı değildi. G.Saray lı olarak A.Avcı yı milli takımda Emre yi Selçuk a tercih ettiği için hiç eleştirmedim. Emre deki hırs, sertlik, liderlik, yaratıcılık oyunu tüm maç süresince iki yönlü oynayabilme Selçuk da yok. Selçuk yüceltildiği kadar klas bir futbolcu değil. İyi işleyen bir sistemde yararlı olacak bir futbolcu.

    YanıtlaSil
  2. selçuk bu hocam.her zamanda böyle idi.trabzonda da bu şekilde oynuyordu.trabzonda colman ile ikili olduklarında olayı çözen colmandı.selçuk un özelliklerini söylermisin?eskiden dripling yapıyordu da şimdi mi yapamıyor.eskiden veli gibi ısırıyordu da şimdi mi ısıramıyor.bu oyuncular başrol oyuncusu değil aga.iyi takımda sistemi oturmuş takımda kendi küçük görevini yapar.geniş alanda trabzonda burakı kaçırması büyük oyuncu olduğunu göstermez.artık rakipler baskı yapıyor aga selçuka.selçuk baskıya gelemiyor.

    kaptanlık olayı ayrı bir vakıa.kaptan bu şekilde duygusal olamaz aga.arda danda kaptan olmaz selçuktanda.

    selçuk ve burak ile sistem cart curt oyunu olmaz hocam.selçuk u dinlendirsen ne olacak.

    selçuk u fazla abarttık zamanında.ilk sezonda engin emre elmander baros olduğu unutuldu.ikinci sezondaki şampiyonluk yanlışlar üzerine kurulu bir şampiyonluktu.

    YanıtlaSil
  3. bu arada şu fotoya bakarmısın.selçuk fizik olarak bitmiş hocam.prandelliden daha tombul.maşallahı var:)) şu fotoda ideal futbolcu kafası varmı? :)tosun paşa

    http://www.ntvspor.net/haber/haber-t/113709/her-futbolcunun-basina-gelebilir

    YanıtlaSil
  4. o kemikler ve kaslar çıkacak aga günümüz futbolunda.futbolcu fiziğinde.olcana engine selçuka bakıyorsun.yok aga olmaz.avrupada topçular kas torbası gibi.özil bile o fizikle kas torbası olmuş.

    YanıtlaSil
  5. galatasaray emekliler takımı havasında .cl maçımı jubile maçımı belli değildi ilk yarı.herkes general olmuş aga.asker melo tek başına ne yapsın.

    YanıtlaSil
  6. Melo hırslı bir isim onu kenarda otururtmak kat ve kat hırsını arttırır varını yoğunu verir çalışır istenilen çizgiye de gelir geldi de ama Selçuk için aynısının olacağını sanmıyorum. Selçuk duygusallığının ağır basmasına izin verirse küser ve Melo da oluşan sonuç çıkmayabilir. Ama bu demek değil ki bu kumarı oynamamak gerekir. Bence Prandelli'nin Selçuk'u bir maç dinlendirilip taraftar ile arasının kızışmasını engellemesi ve sonrasında şut çekme dikine gitme ve adam geçmesi için direktifler vererek maça çıkarması lazım. Yayın orda dolaşıp şut çekmesi gerek. Selçuk'un her şutu taraftarı heyecanlandırmıştır çünkü adam illah ki çerçeveyi bulan bir isim ki şu nokta da bizim çok sıkıntı yaşadığımız bir konu kaleyi bulamamak.

    YanıtlaSil
  7. Galatasaray'ın kötü oluşu Selçuk'un yetersiz olması ile açıklanamaz bence, bu açıdan da Selçuk'un hakkını teslim eden yazınızdan dolayı teşekkür ederim. Ayrıca yeni transferler ile kadro tüm oyuncuların yükünü dengeleyecek hale geldi diye düşünüyorum, sadece zaman içerisinde takım oluşa ve evrime şahit olacağımızı düşünüyorum. Ayrıca son 3 maçta Selçuk geçmiş 2 sezona göre daha ofansif bir görüntü çiziyor ve bence yakında kendini de mutlu edecek oyuna yaklaşacak, ancak yedek bırakılması kısmına katılıyorum. Bütün oyuncuların neredeyse eşit süreler alması gerektiğini düşünüyorum. Burağın yerine Pandev'in pivot olarak oynaması ve onu destekleyecek kalabalık 4'lü ofansif bir ortasaha ile defans yapan takımlara karşı daha baskılı ve topu iyi kullanan bir takım oluşturulabilir bence. Anderlecht hücum bölgesinde %30 topa sahip olma oranı ile oynamış ve ceza alanına atılan toplarda Galatasaray nerede ise 2 kat üstün olmuş- tr.matchstudies.com'a bakıp maçı bir daha düşünmek gerek, ayrıca tüm maçı tekrar izlemenizi ve Arena'nın nasıl maça kötü etki ettiğini de fark etmenizi dilerim, ki bu da yönetimin passolig açıklamasını geç yapması ile alakalı. Neden geç açıklandı bilmiyorum. Mevcut kadro 4-1-4-1 ile ligde harikalar yaratır bence, özellikle kontratak oynayan takımlara karşı, ki Anderlecht de, Eskişehir de böyle idi, ofansif varyasyonlarda Sneider'e de Dzemaili'ye de Selçuk'a da gol atma şansı tanıyacak, kanatlardan Bruma-Olcan'ın bol bol gol pozisyonu yaşamasına imkan verecektir. Bence...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir