27 Eylül 2014 Cumartesi

Chedjou'yu Hepimiz Yeni Tanıyoruz


Chedjou konusu, bu sezon konuşulması gereken bir numaralı konudur. Bu yüzden de maç yazısı içerisinde değil de, ayrı olarak değinmek istedim. Onun bu yükselişi konuşulması gerekiyor, şu an performasıyla tartışmasız şekilde takımın bir numarası. 

Fedakar futbolcuyu seviyorum, Chedjou'nun duran toplarda ileri çıkıp attığı goller bir yana, Anderlecht maçında olduğu gibi ya da Sivasspor karşılaşmasının son bölümünde ileri çıkıp, kanattan yaptığı asist denemesi fedakarlıktır. İşin savunmak, bu tekniği de ortalama bir stopere göre büyük ekstrası belki ama fedakar futbolcu, işin hücum tarafında da ben buradayım diyor. Bu da kötü başlayan sezon içerisinde Galatasaray'ın fark yaratabildiği durumlardan biri oldu.

Geçen sezonun hayal kırıklıkları oylamasında birinci sırada yer alabilecek bu adamın, bu sezon gösterdiği bu yükseliş gerçekten inanılmaz. Büyük beklentilerle geldi, tarzı itibariyle de "uzun" yeni Popescu listemizin üyelerinden biriydi ama hem yaşadığı sakatlıklar, yabancı kontenjanı, uyum sorunu derken Chedjou'yu geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru izlemeye başlamıştık. O sezonda bile, duran toplarda ileri çıkıp attığı kritik goller vardır, Chelsea maçı gibi. Fenerbahçe yıllarca Lugano'dan bu anlamda çok ekstra goller kazandı, belki bu anlamda bir Lugano değil ama Galatasaray'ın son döneminde de gol sayısı iyi olan bir stoperi olmamıştı.

Bu sezon başlarken de, 5+3 sarmalında neredeyse hepimizin kulübede düşündüğü bir isimdi. 5+3'ü de geçin, Balanta hayalleriyle yaşadık. Balanta potansiyel bir stoper olabilir ama Chedjou varken yeni bir yabancı stoper hamlesinin gereksik olduğunu hep söyledim, ayrıca yeni bir yabancı stoperin yeni bir kumar olacağını da. Bunu da Chedjou'nun futbolu kanıtladı. Sezon ilerliyor, Pandev ve Dzemaili gibi yeni yabancılar da geldi ama 5 yabancılı 11 kuralına rağmen Muslera'nın ardından ilk yazacağınız yabancı bugün Chedjou'dur.

Sivasspor karşısında attığı golün ardından Erkan Koyuncu'ya selamı ise onun ne kadar "adam" olduğunu bizlere göstermiştir. Çok karakterli, güzel bir futbolcu. 2. sezonu belki ama hepimiz yeni yeni tanıyoruz diyebilirim Chedjou'yu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir