12 Eylül 2014 Cuma

En İyi Transfer?

Ve anketlerimiz neticelendi. Öncelikle Avrupa'yla başlayalım, bu sezon transfer piyasası oldukça yoğundu ve takımların çok önemli hamleler yaptığını gördük. Finansal fair-play rüzgarı sadece bizim gibi takımlara esiyor sanki ya da biz bazı noktalarda çok yanlışlar yaptık ve maalesef bu işi bilmiyoruz.

Di Maria yüzde 35 ile 1. sırada yer almış. Manchester United çok kötü bir başlangıç yaptı ve bu kötü başlangıcın da biraz rüzgarıyla transferin son günlerine doğru inanılmaz paralar harcadılar. Di Maria da en büyük yatırımları oldu. James Rodriguez ve Kroos hamlelerinin ardından Di Maria bana yol göründü diyerek Manchester United'e transfer oldu, bakalım neler yapacak. Dünya üzerinde hakkı yeterince verilmeyen isimlerden biridir.

Yüzde 21'er oyla Luis Suarez ve Diego Costa 2.'liği paylaşmışlar. Luis Suarez'in Barcelona'ya transferi gerçekten olay bir transferdi, Barcelona bu sezon transfere çok büyük paralar ödedi, ufukta 1.5 sezonluk transfer yasağı olduğundan tüm yatırımı şimdiden yaptılar. Diego Costa ise Chelsea formasıyla ayın futbolcusu seçildi, herkesin soru işareti olarak baktığı bir transferdi bekli ama Mourinho, Diego Costa'dan nasıl verim alacağını biliyor ve bu çıkışı oylamaya da yansımış.

Toni Kroos transferi yüzde 17 ile 4., Falcao ise yüzde 14 ile 5. sırada. Bu sezon yılın transferi bana göre Kroos oldu, öyle bir transfer ki Real Madrid'de tüm taşları yerine oturtacak cinsten. Hatta bunun sonucunda Xabi Alonso da Bayern Münih'e gitti ve onlar da Kroos'un yerini ancak bu kadar mükemmel şekilde doldurabilirlerdi. Falcao ise beklenen ama geciken bir hamle. Real Madrid derken, Falcao da Real Madrid diye tutuşurken Manchester United dedi ve bir sezon daha Şampiyonlar Ligi'nden uzak kalmayı göze aldı. Van Persie, Rooney ve Falcao'dan biri kulübede oturacak diyorlar, bakalım hangisi.

Galatasaray cephesinde ise Sneijder'in takımda kalması yüzde 44 ile birinci. Sneijder'in bu kadar fazla transfer söylentisinin ve bu kadar iyi geçirdiği bir Dünya Kupası'nın ardından takımda kalması bana göre yeni transfer etkisidir ve benim de oyum kendisine gitmişti.

Olcan Adın yüzde 30 ile 2. olmuş. O da çok konuşulan, beklenen ve beklentinin de yüksek olduğu bir transfer. Şu ana kadar beklenileni göremedik belki ama ilerleyen dönemde Galatasaray'ın en önemli parçalarından biri olacaktır. Pandev ise yüzde 20 ile 3. olmuş. Dzemaili ve Tarık Çamdal ise yüzde 14 ile 4.'lüğü paylaşıyorlar. Genel anlamda baktığımda da tüm transferler yerli yerinde, ihtiyaca yönelik nokta atışlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir